De strakke hand van Zoodsma

Geschreven door: Theo Sikkema

Stipt 11.00 uur gebaart Ronald Zoodsma naar trainer-coach Mario Motta van EN Gas&Oil Lugano.

Update 16-11: nu met video, zie aan het einde van dit bericht.

Het is tijd voor de Zwitsers om plaats te maken voor de training van Abiant Lycurgus. De Groningers stonden gepland van 11 tot 12 uur voor een laatste training in het Palestra Arti & Mestieri. De busreis van het hotel naar de sporthal in Bellinzano was vlotter verlopen dan gisteren, toen door alle fileproblemen Lycurgus pas na een trip van ongeveer drie kwartier arriveerde. Vanmorgen stond de ploeg al binnen het half uur na vertrek uit Lugano in de hal. Op dat moment was tegenstander Lugano nog aan het trainen. Maar toen de Lycurgianen met nieuwsgierige blikken even wilden kijken naar hun Zwitserse tegenstanders van vanavond, werd daar duidelijk geen prijs op gesteld. Onmiddellijk kwam de “chef beveiliging” met ruime handgebaren duidelijk maken dat het Nederlandse gezelschap uit de zaal moest. Er zat niets anders op dan een gedwongen “pauze” van ongeveer een kwartier in een van de donkere gangen van het Oost-Europees aandoende gebouw. Logisch dat Zoodsma klokslag 11.00 uur wijzend op zijn eigen Zwitsers uurwerk en in vloeiend Italiaans het genoeg vond en zijn beurt opeiste. 

Het optreden van de Lycurgus-coach paste precies in het beeld dat de Zwitserse krant Corriere de Ticino van hem schetste. “Een reus van meer dan twee meter die zelf met Nederland een zilveren Olympische medaille won op de Spelen van ’92 en zijn team met strakke hand leidt”, zo stond in de editie van vandaag te lezen. 

Ondertussen was er voor fysiotherapeut Jochem Dijk gelegenheid om een aantal spelers nog even snel een bandage of tape aan te leggen. Zo werd de elleboog van Thom van den Heuvel met het tegenwoordig veelgebruikte blauwe caretape beplakt om de pees op die plaats de nodige ruimte te geven. Over deze behandeling en meer vertelt “Mario”, zoals hij steevast door de spelers wordt genoemd, in een latere videoreportage op deze site meer.   

Tijdens de laatste training voor de wedstrijd van vanavond werden na de gebruikelijke rek en strek oefeningen alleen maar baloefeningen gedaan, waarbij alle onderdelen van het spel aan bod kwamen. Vooral bedoeld om de spelers een “lekker” gevoel mee te geven. Wat dat betreft was het niet anders dan anders in de laatste voorbereidingen op een Europese wedstrijd. 

In de namiddag volgt nog de tactische bespreking, waarna de selectie om kwart over zes voor de wedstrijd vertrekt naar Bellinzona.

Onderstaande video maakten we nog voor de wedstrijd, maar kon door verbindingsproblemen helaas niet op tijd worden geüpload.

[nggallery id=29]

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie