De kater een klein beetje weggespoeld

Geschreven door: Theo Sikkema

Ruim een uur had SAMEN. Lycurgus zaterdagavond nodig om nummer voorlaatst Advisie SSS eenvoudig met 3-0 aan de kant te zetten. De setstanden in Barneveld waren 17-25, 21-25 en 15-25 en zorgden voor een vlotte zege. Hiermee werd de vieze smaak van een dag eerder tegen Draisma Dynamo een klein beetje weggespoeld.

Lang niet helemaal, want daarvoor was de sportieve kater toch te stevig. Het verdiend een compliment dat de ploeg van coach Arjan Taaij 24 uur na het echec tegen de koploper er weer stond en haar sportieve plicht professioneel oppakte. Daarmee is de zware nederlaag niet vergeten, maar de knop wel omgezet. Dat moet ook, want het verleden kan toch niet meer veranderd worden. Taaij sprak na afloop van een ‘solide wedstrijd’ van een ten opzichte van vrijdag op één positie gewijzigde ploeg. Sander Scheper speelde in het midden in plaats van Hossein Ghanbari.

Verder begonnen Mitch Perinar, Colin Mahan, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Stijn Held aan de zeventiende officiële wedstrijd van het seizoen. In de derde set kreeg Daan Nijeboer als libero speeltijd. Een opvallende rol was weggelegd voor Tuinstra van de 21 keer dat de Fries mocht serveren produceerde hij acht keer een ace. Het gros daarvan in de eerste set. In sporthal De Meerwaarde was alleen in de tweede set sprake van enige spanning. De thuisploeg kon tot 20-20 mee, maar in de fase van de big points had SAMEN. Lycurgus de zaken het beste op orde.

In de laatste set ging het tot 7-7 gelijk op, waarna een sterke run leidde tot 8-17 en een snel einde van de wedstrijd. Tuinstra was topscorer met 15 punten gevolgd door Mahan met 14. Door het puntverlies van Active Living Orion is verschil met de Doetinchemmers op de ranglijst een puntje gegroeid.

De focus kan vanaf nu vol op de halve bekerfinale komende woensdagavond om 19.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. De strijd tegen RECO ZVH uit Zevenhuizen is het voorportaal om op zondag 16 februari te mogen strijden om de beker. Alle reden om er bij te zijn woensdag en de ploeg aan te moedigen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD