Dankzij eclatante 3-0 zege in Doetinchem is Abiant Lycurgus weer koploper

Geschreven door: Theo Sikkema

De topper in de Eredivisie heeft Abiant Lycurgus zondagmiddag in Doetinchem met 3-0 gewonnen van Seesing Orion. Via de setstanden 25-21, 25-20 en 25-23 was de overwinning in 67 minuten een feit. De zege betekent dat Abiant Lycurgus weer terug is aan de top van de ranglijst met 29 punten uit tien wedstrijden.

” We waren gewoon beter en hebben goed gespeeld,” was na afloop de heldere conclusie van coach Arjan Taaij. Orion kreeg geen vat op de gasten en met een 3-0 zege liet Abiant Lycurgus zien over meer kwaliteiten te beschikken dan de Gelderlanders.

De basis tegen de nummer twee bestond uit Bryan Fraser, Stijn van Schie, Mikelis Berzins, Dennis Borst, Nick Olson, Matt West en Just Dronkers. Aanvoerder Wytze Kooistra kampt nog met de naweeën van ziekte en speelde om die reden nog niet weer mee. Aan de andere kans speelde Van Schie de afgelopen wedstrijden prima, waardoor het voor de hand lag dat de diagonaal een kans kreeg. In de eerste set ging het tot 10-10 gelijk op. Via een 17-14 voorsprong werd het weer gelijk; 19-19. Boven de twintig toonde Abiant Lycurgus zich scherp en speelde de eerste set met 25-21 uitstekend naar huis.

In set twee werd na 11-11 een sprintje geplaatst. Een voorsprong van vier punten werd bijna nog weer teniet gedaan door de thuisploeg. 18-14 werd 18-17. Verder kwam het niet. Via 22-18 werd ook de tweede set in ruim twintig minuten spelen over de streep getrokken. Zoals wel vaker na twee gewonnen sets, was het begin van de derde set even lastig. Een 10-6 achterstand werd omgezet in een 12-11 voorsprong. Na 20-20 werd het gaatje geslagen naar vier punten voor de wedstrijd. Orion kwam terug tot 24-23, maar het vierde matchpoint werd verzilverd door Berzins.

Binnen het goede collectief, speelde Van Schie de eerste twee sets sterk en lieten Fraser en Berzins zich in set twee en drie prima zien. Een 3-0 zege tegen één van de grootste concurrenten, dat in de breedte ook nog sterker is dan vorig jaar. “Vergeet niet dat wij ten opzichte van vorig jaar op diverse punten ook weer sterker geworden zijn. Zeker in de breedte. We kunnen variëren met de opstellingen en tegen Orion heeft dat uitgangspunt zich maar weer eens bewezen,” gaf Taaij nog enige duiding op hoe de fraaie zege uitgelegd moet worden.

Met een ongeslagen reeks van tien wedstrijden op rij, waarvan acht keer 3-0, gaat Abiant Lycurgus zich nu voorbereiden op de kwartfinale in de beker. Komende donderdagavond wacht om 20.00 uur Draisma Dynamo als tegenstander in het Alfa-college Sportcentrum.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD