Competitiedebuut Luuk Hofhuis met 3-0 winst op Numidia Topvolleybal Limburg

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft de vijfde competitiezege geboekt. In het Alfa-college Sportcentrum werd nieuwkomer Numidia Topvolleybal Limburg met 3-0 (25-23, 25-13 en 25-15) verslagen. Luuk Hofhuis was de man van de avond. De aanwinst maakte zijn competitiedebuut na langdurig blessureleed.

Naast Hofhuis stonden Geoffrey van Gent, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held in de basis. De spelers droegen regenboogbanden om aandacht te vragen voor diversiteit. Matautia is homoseksueel en het team voelde de behoefte hem te steunen middels het dragen van deze banden, maar ook aandacht te vragen dat we allemaal verschillend mogen zijn en dat dit oké is. Iedereen mag er zijn.

De eerste set verliep nog stroefjes. Er was te weinig servedruk wat de Limburgers in de set hield. Het ging gelijk op tot 11-11. Daarna kwam er enig licht tussen beide ploegen in het voordeel van Amysoft Lycurgus. Via Schneidmiller werd het 20-17 en een uitgeslagen aanval zette 21-17 op het scorebord. Daarmee leek het gedaan, maar de Limburgers kwamen terug tot 22-20. En ook toen Hofhuis 24-21 aantekende was het niet gedaan. Het was uiteindelijk Van Gent met een rake klap via het blok wat 25-23 setwinst bracht.

In het tweede bedrijf veranderde het wedstrijdbeeld. Amysoft Lycurgus toonde zich iets scherper. Dit gevoegd bij prima aanvallend werk en side out spel maakte dat het een vrij simpele wedstrijd werd voor Amysoft Lycurgus. Het ging vooral beter van achter de servelijn. Een ace van Schneidmiller waardoor het 8-4 werd zette de toon. Toen Held met ook een ace niet achterbleef kon al 13-6 genoteerd worden. Het gaspedaal bleef ingedrukt. Een score van Schneidmiller betekende al 20-9. Van een wedstrijd was in die fase totaal geen sprake. Een harde bal van De Vries door het midden bracht het verschil op elf; 23-12. Het was Hofhuis die het genoegen smaakte om de set af te maken; 25-13.

Set drie was bijna een kopie van de tweede. Met de toevoeging dat het begin van deze set slordig was. Servefouten stapelden zich op, maar Amysoft Lycurgus richtte zich op. Aanvallend bleef het sowieso van goed niveau. Na 7-7 werd toch weer gas gegeven en was het verschil in een mum van tijd gemaakt. Een ace van Held was goed voor 15-9. En na een blok van Hofhuis en wederom een ace van Matautia was de tussenstand 18-10. Toen was wel duidelijk dat de wedstrijd in de tas zat. Jesper Schut die in de slotfase De Vries kwam vervangen zorgde er met zijn score voor dat negen matchpoints op het scorebord kwamen. Er was slechts eentje nodig. Na een rally sloeg Van Gent de beslissende klap; 25-15

De formatie van coach Arjan Taaij staat tweede in de Eredivisie met 15 punten uit zes wedstrijden. Active Living Orion is de koploper met 16 punten uit zes duels.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus