Bestuur Abiant Lycurgus neemt volledig afstand van ‘knijpincident’

Geschreven door: Theo Sikkema

Afgelopen maandag vierden de selectie, staf, vrijwilligers en bestuur uitgebreid feest naar aanleiding van het derde kampioenschap op rij. Tijdens dit feest is iets gebeurd, wat achteraf voor negatieve reuring heeft gezorgd. Het bestuur geeft middels dit bericht een statement af om aan te geven dat wat maandag tijdens een live-interview met RTV Noord gebeurde niet kan.

Tijdens een live-gesprek zijn diverse spelers en de assistent-coach Gerard Smit geïnterviewd. Hierbij kwam onder andere aan de orde dat zondag tijdens de beslissende finale bij een setwissel Orion-libero Rob Jorna aan zijn edele delen geraakt zou zijn door de assistent-coach. Dit onderwerp werd besproken en vond plaats in een sfeer van gezelligheid en lacherigheid, omdat iedereen in feeststemming was.

Het was een ongepast optreden. Het bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen neemt volledig afstand van wat er gebeurd is en realiseert zich dat het als drievoudig kampioen in alles een voorbeeldfunctie heeft.

Aan iemand zitten, op welke manier dan ook, is onacceptabel en geeft een volstrekt verkeerd signaal af. Zeker als er op een lacherige en humorvolle manier op gereageerd wordt. Het bestuur heeft inmiddels met betrokkenen gesproken en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de houding en gedrag van een ieder op dat moment op zich. Dit had vooraf beter ingeschat moeten worden.

Excuses voor het gebeurde is op zijn plaats. Het is een vervelende smet op een prachtig kampioensfeest en daar baalt iedereen binnen de organisatie stevig van.

Reacties op dit artikel:

3 Antwoorden op “Bestuur Abiant Lycurgus neemt volledig afstand van ‘knijpincident’”

  1. Jack de Goede

    Natuurlijk, is zoiets niet goed te keuren, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het is gebeurd. Jorna was niet alleen zondag verschrikkelijk irritant maar ook de wedstrijden voorafgaand ging hij over het randje!

  2. Klaas Jan

    Tsja, op zich zelf niet goed, maar vanuit de context van alle vijf wedstrijden zeer goed te begrijpen. Vijf wedstrijden lang was het een en al provocatie en intimidatie vanuit Orion zijde. Of zoals ze zelf zeggen de enige manier om te winnen en het kwaliteitsverschil te overbruggen. Reuring creëren door verbaal in het veld en buiten het veld de grenzen op te zoeken en met regelmaat deze grenzen over te gaan. Fysiek contact in wedstrijd 3, het toucheren (Jorna linker arm) van Gerard bij de setwissel in wedstrijd 5, overdreven reageren op punten, verbaal initimiderend handelen bij gevierde punten (kill blocks), etc, etc.. Van voorbeeld gedrag was geen enkele sprake in alle vijf wedstrijden, of beter het was beschamend waarop de staf en spelers van Orion structureel het spel van Lycurgus probeerden te ontregelen en het contact opzochten. Intimidatie en provocatie ten top. Ik hoop dat ook hier naar word gekeken. Groet, Klaas Jan

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

20 januari 2019

Draisma Dynamo Abiant Lycurgus

24 januari 2019

Reflex Kampen Abiant Lycurgus