Benauwde 3-2 zege Abiant Lycurgus bij start van de play-offs

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus is de play-offs zaterdagavond begonnen met een minimale zege. In Houten werd SV Land Taurus met 3-2 verslagen. Abiant Lycurgus slaagde er niet om een 2-1 voorsprong in sets met de volle winst af te ronden. De setstanden waren 25-21, 16-25, 18-25, 25-18 en 10-15. De return is zondagmiddag 9 april om 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum.

Het werd een wedstrijd waarin bleek dat het zelfvertrouwen bij de ploeg broos is. De thuisploeg begon, met de steun van het eigen publiek, fanatiek en met veel energie aan de wedstrijd. Dat zorgde direct voor problemen bij de ploeg van coach Arjan Taaij en assistent Gerard Smit. Het spel oogde nerveus en er werden teveel fouten gemaakt. Bij een 20-15 achterstand was al duidelijk dat de eerste set naar Taurus zou gaan.

Vervolgens kwam de ommekeer. De gasten namen het heft in handen in de jacht naar een 3-1 overwinning. Dat zorgde, deels met vechtvolleybal, voor gemakkelijke setwinsten in set twee en drie. In de derde set ging het tot 18-18 gelijkop, waarna zeven punten op rij voor setwinst zorgden. Mede dankzij de inbreng van Auke van de Kamp, die Mikelis Berzins kwam vervangen.

De machine stokte in de vierde set, omdat de thuisploeg fanatiek bleef proberen er meer van te maken. Daarin slaagde men. Hierdoor moest set vijf de beslissing brengen. Onder aanvoering van Wytze Kooistra en Dennis Borst lukte het om de zege alsnog mee te nemen naar Groningen. Een gegeven om zelfvertrouwen uit te halen. Een 3-0 of 3-1 zege volstaat volgende week zondag om door te gaan naar de halve finale.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus