Bekerloting bezorgt Abiant Lycurgus zevende wedstrijd in twintig dagen

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Wanneer Abiant Lycurgus dit seizoen de nationale beker wil winnen, dan moet het een pittige route afleggen. Afgelopen zaterdag werden de Stad-Groningers in de achtste finales gekoppeld aan Netwerk STV. De wedstrijd in Tilburg staat gepland voor zaterdag 17 december. Het zou het zevende duel in drie weken zijn voor Abiant Lycurgus. Trainer-coach Ronald Zoodsma is niet blij met de programmering van deze wedstrijd: “We moeten de 17e december naar Tilburg en komen dan net terug uit Zwitserland waar we tegen Chênois Genève voor de Europese Challenge Cup spelen. En op zondag de 18e spelen we in Apeldoorn de topper voor de competitie tegen Dynamo. Een paar dagen later is al weer de return voor de Europa Cup. We willen op alle drie fronten serieus meedoen, maar dit is eigenlijk gekkenwerk”. De trainer-coach pleit dan ook voor uitstel van het bekerduel: “De beker winnen is een doel voor ons  en daarom willen we ook fit kunnen zijn voor het duel met STV. Wat mij betreft wordt deze wedstrijd verplaatst”.

Zaterdag werd er ook doorgeloot voor het vervolg van het bekertoernooi. Mocht Abiant Lycurgus de kwartfinales halen dan ligt een confrontatie met Landstede Volleybal in Zwolle het meest voor de hand. In de halve finale lijkt een tweestrijd met Zalsman/Reflex of Visade Voorburg het meest waarschijnlijk. En in een mogelijke finale kan Lycurgus één van de beide finalisten van vorig seizoen treffen: Langhenkel Volley of Draisma Dynamo. Deze beide topploegen stuiten mogelijk in de halve finale op elkaar.

Zoodsma is dan ook content met de mogelijke tegenstanders verderop in het toernooi: “Met deze loting kunnen we één van de andere favorieten, Langhenkel en Dynamo niet eerder tegenkomen dan in de finale. We zitten wat dat betreft aan de goede kant van het schema. Met alle respect voor de eventuele tegenstanders die we nog tegenkomen, maar dit is wel een mooie kans op bekersucces”.

29-11-2011 17:31

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie