Geen bekerfinale vanwege corona-uitbraak bij Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

De bekerfinale is maandag niet doorgegaan. Amysoft Lycurgus zou maandagmiddag om 13.00 uur in MartiniPlaza spelen tegen Draisma Dynamo, maar zover kwam het niet vanwege een corona uitbraak bij Dynamo.

Bij Amysoft Lycurgus testte iedereen zondag voor de vijftiende keer op rij negatief, maar dat was in Apeldoorn niet het geval. Daar zijn drie spelers na testen op zondag en maandagochtend positief en meerdere spelers zijn ziek. De selectie van Dynamo gaat de komende vijf dagen in quarantaine.

Selectie en staf van Amysoft Lycurgus kwamen maandagmiddag kort bij elkaar in het Alfa-college Sport en Bewegen om op een rij te zetten wat het niet doorgaan van de bekerfinale betekent en hoe de komende dagen eruit zien. De training wordt woensdag hervat, omdat coach Arjan Taaij dinsdag al vrij gepland had vanwege eventuele bekerwinst en een feestje na afloop. Deze vrije dag wordt nu gebruikt om allemaal als extra check een pcr-test te doen. Om zo zeker mogelijk te weten dat corona nog steeds aan de deur van Amysoft Lycurgus voorbij gaat.

Wat de gevolgen zijn voor de finale om de landstitel is niet bekend. De eerste wedstrijd in de best-of-five serie staat voor komende zondag gepland. De Nevobo gaat in overleg met Amysoft Lycurgus en Dynamo of het wenselijk en mogelijk is om de bekerfinale op een later moment in te halen. De intentie van Amysoft Lycurgus is om de finale op een ander moment te spelen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

21 april 2021

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus

24 april 2021

Amysoft Lycurgus Draisma Dynamo