Amysoft Lycurgus verliest eerste duel tijdens oefentrip

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft donderdag de eerste wedstrijd tijdens de oefentrip in Italië met 3-1 (25-22, 25-23, 21-25, 25-23) verloren van Volley Tricolore Reggio Emilia. Lycurgus speelt vrijdag opnieuw tegen Reggio Emilia en reist dan door naar Slovenië voor twee duels tegen Calcit Kamnik.

Het zijn de laatste wedstrijden in voorbereiding op de strijd om de Supercup. De wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen staat zondag 26 september in Apeldoorn op het programma. Bekerhouder Lycurgus treft dan landskampioen Draisma Dynamo. Libero Steven Ottevanger, die met het Nederlands team de kwartfinale haalde tijdens het EK en uitgeschakeld werd door Servië, was vanuit Polen naar Italië gevlogen en daar aangesloten bij de selectie.

Tegen het op het tweede Italiaanse niveau spelende Reggio Emilia kregen alle beschikbare spelers speeltijd. Het was een close wedstrijd waarin Lycurgus ook zomaar had kunnen winnen. De beslissende ballen vielen net de verkeerde kant op. Joël Schneidmiller was topscorer met 16 punten. De Amerikaan speelde alle vier de sets. Marcell Pesti en Geoffrey van Gent waren beiden goed voor 12 punten.

In het sporthalletje van Scandiano was publiek niet welkom. Het is de bedoeling dat de laatste aanwinst Austin Matautia nog een deel van de trip meemaakt. Zijn werkvergunning is bijna rond. De Amerikaan kan dan meedoen tijdens deel twee van de trip in Slovenië.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD