Amysoft verliest bij hervatting met 3-1 van Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft op Nieuwjaarsdag bij de hervatting van de competitie de kraker tegen Draisma Dynamo met 3-1 verloren. In een spannende wedstrijd kwam de bekerwinnaar op de beslissende momenten net iets tekort en verloor na de winst in de eerste set de volgende drie. De setstanden waren 25-23, 23-25, 25-27 en 28-30.

Ruim tachtig dagen na de eerste competitiewedstrijd in Zevenhuizen tegen ZVH mocht Amysoft Lycurgus weer aan de bak. In een bijzondere ambiance. Geen publiek, strenge veiligheidsmaatregelen, geen lijnrechters, geen ballenkinderen en de eerste dag van het nieuwe jaar. Coach Arjan Taaij koos voor zijn vaste basisformatie van voor de sportieve lockdown. Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr mochten beginnen.

In de eerste set had Dynamo vanaf het begin het initiatief. Via 7-12 werd het 13-17. Daarna knokte Amysoft Lycurgus zich puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Via Ghanbari werd het 21-22 en een blok van Herr betekende 23-23. Vervolgens was het moment voor Geoffrey van Gent daar. De diagonaal kwam in het veld om te serveren en deed dat twee keer geweldig. Twee aces maakten een einde aan de eerste set.

De volgende drie sets gaven een vergelijkbaar beeld. De kleine voorsprong ging over en weer en uiteindelijk drukte Dynamo in de slotfase op de beslissende momenten door. Vaak onder leiding van Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn. In de tweede set ging het vanaf 23-23 mis met twee eigen fouten en in set drie leek het goed te komen, maar het arbitrale duo zag het anders. Nadat eerst invaller Sam Gortzak met een ace tekende voor 25-24 maakte Tuinstra het met een touché af, maar het punt werd niet gegeven. Vervolgens betekende een score van Wessel Blom en een bal in het blok van Tuinstra het einde van de set.

In de vierde set kreeg Amysoft Lycurgus één setpoint, nadat het tot 21-21 gelijkop ging. Een ace van Tuinstra leek de inleiding naar een beslissende set, maar het was Rauwerdink die het setpoint op 26-25 neutraliseerde. Amysoft Lycurgus wist nog twee matchpoints weg te werken, maar uiteindelijk was er geen ontkomen aan; 28-30.

Amysoft Lycurgus vervolgt de competitie volgende week zaterdag 9 januari om 20.00 uur met een thuiswedstrijd tegen VoCASA.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD