Amysoft moet Supercup in Apeldoorn laten

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus is er zondag niet in geslaagd om voor de zesde keer in de historie de Supercup te winnen. In Apeldoorn verloor Amysoft Lycurgus met 3-0 van Draisma Dynamo via de setstanden 25-17, 25-19 en 25-23.

Pas in de derde set kon Amysoft Lycurgus verweer van betekenis bieden. In de eerste twee sets ging dusdanig veel niet goed dat de ploeg meer tegen zichzelf speelde.

Met Marcell Pesti, Bjarne Huus, Joël Schneidmiller, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Tieme de Jong in de basis begon Amysoft Lycurgus energiek en nam snel een paar punten voorsprong. Een ace van Huus betekende 8-6. Vervolgens werd het via 9-7 snel 9-11. Dat het moment waarop de set kenterde. Er werden teveel fouten gemaakt en aanvallend liep het nog niet. Pesti sloeg weliswaar bijna alles binnen, maar dat was onvoldoende om aanvallend overeind te blijven. Blokkerend werd het spel niet goed gelezen en dat gaf Dynamo teveel mogelijkheden om direct te scoren. Bij 22-14 kwam Markus Held in het veld voor De Jong, maar het kalf was al verdronken. Het verdict was 25-17 setverlies.

In het tweede bedrijf ging het iets beter, maar het was te weinig om Dynamo echt goed partij te geven. Amysoft Lycurgus stond snel met 6-3 achter. Dat zette de toon qua scoreverloop. De gasten bleven achter de feiten aanlopen. Er waren zeker prima scores en blokkeringen, maar te incidenteel om echt competitief te zijn. Bij een 19-12 achterstand kwam Maarten Bartels de ongelukkig spelende Schneidmiller vervangen. Bartels bracht nieuwe energie en viel prima in, maar de achterstand was al te groot om er nog iets van te maken; 25-19 verlies.

In de derde set streed Amysoft Lycurgus voor wat het waard was, maar het was in de beslissende fase onvoldoende. Via Pesti werd het 14-11 voor de gasten en dat leek een prettige marge om de set uit te spelen. Bij 16-13 gloorde hoop op setwinst, maar het bleek ijdele hoop. Dynamo herpakte zich en kwam puntje voor puntje dichterbij. Een slimme bal van uitblinker Martijn Brilhuis bracht de stand op 23-21 in het nadeel van Amysoft Lycurgus. Dat was de nekslag. Bartels werkte het eerste matchpoint nog weg, maar daarna was het over en uit; 25-23.

De focus kan nu op de competitie met direct een dubbel programma komend weekend. Zaterdag een uitwedstrijd in Zevenhuizen tegen RECO ZVH en zondag de eerste thuiswedstrijd in MartiniPlaza tegen Simplex SSS.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD