Amysoft Lycurgus zet Talentteam met 3-0 opzij

Geschreven door: Theo Sikkema

In de laatste wedstrijd van de heenronde in de Eredivisie won Amysoft Lycurgus met 3-0 van het Talentteam Papendal. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-16, 25-22 en 25-17. Amysoft Lycurgus blijft derde met 24 punten uit tien duels. Vier punten minder dan koploper Active Living Orion.

De wedstrijd leverde een wisselvallig beeld op. Amysoft Lycurgus had zeker in de eerste twee sets de nodige moeite met de talenten. De formatie van coach Arnold van Ree speelde vrijuit en ging er ieder punt voor. Dat zorgde ervoor dat Amysoft Lycurgus aan de bak moest en de zege niet zonder mee cadeau kreeg. Marcell Pesti, Bjarne Huus, Austin Matautia, Dennis Borst, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen aan het avontuur op de late zondagmiddag. In de wetenschap dat Max Verstappen wereldkampioen Formule 1 geworden was. Staf en selectie hadden op een groot scherm samen naar de ontknoping gekeken in het Alfa-college Sportcentrum ter voorbereiding op het duel.

Joël Schneidmiller zit in de laatste dagen van de quarantaine na zijn coronabesmetting. Het begin van de set was voor de thuisploeg. Maar na 5-3 stond het korte tijd later 10-14. Dat was voor coach Arjan Taaij reden om een time-out te nemen. Vanaf dat moment zag het er een tikje strakker uit bij Amysoft Lycurgus. Vanaf 13-15 werd het heft in handen genomen. Met een absolute hoofdrol voor De Vries. De middenman kwam bij 14-15 aan serve. Hij produceerde een serie van negen punten, waaronder vijf aces naar 23-16. Daarna volgden nog twee punten van Borst; 25-16.

In de tweede set liep Amysoft Lycurgus lange tijd achter de feiten aan. Het Talentteam had, vooral onder leiding van Guus Boer, het initiatief. Na 1-5 kwam de bekerwinnaar weliswaar snel terug naar 12-11, maar dat was nog niet het moment om door te zetten. Via 13-15 maakte Pesti via het blok 17-17. Een ace van Held plus een score van topscorer Matautia leidde naar 19-17. Ook dat was nog niet voldoende. Een pipe van Boer betekende 21-22. Na een geslaagde pipe van Matautia kwam Geoffrey van Gent in het veld voor Pesti. Dat bleek een belangrijke wissel. De diagonaal kwam direct aan serve en dat bleek beslissend. Rake klappen neutraliseerden de Arnhemse aanval. Een slim doortikballetje van Held zette een streep onder de set; 25-22.

In set drie was vanaf het begin sprake van controle. Een ace van Van Gent zette 5-1 op het scorebord. Het Talentteam deed nog een laatste prijzenswaardige poging en kwam terug tot 12-11. Van Gent sloeg 16-13 binnen en dat was de inleiding naar de beslissing. Een blok van dezelfde Van Gent zorgde voor 21-15. Matautia sloeg zeven matchpoints op het scoreformulier. Een uitgeslagen aanval van Sil Meijs betekende het laatste punt en de achtste zege van het seizoen.

Amysoft Lycurgus sluit de eerste seizoenshelft volgende week zaterdag af met een uitwedstrijd in Barneveld tegen Simplex/SSS.

 

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD