Amysoft Lycurgus wint wedstrijd in het teken van Oekraïne eenvoudig met 3-0

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft de voorlaatste competitiewedstrijd in de reguliere competitie met 3-0 gewonnen van hekkensluiter RECO ZVH via 25-22, 25-21 en 25-12. De wedstrijd stond in het teken van de oorlog in Oekraïne middels diverse acties om geld in te zamelen voor de slachtoffers die onbeschrijflijk veel leed wordt aangedaan.

Dat zet sport in een totaal ander perspectief, maar het gaat wel gewoon door. Amysoft Lycurgus had wat recht te zetten na de pijnlijke 3-0 nederlaag vorige week zondag in Ede tegen het Talentteam Papendal. Bovendien zat de wedstrijd tegen Draisma Dynamo zondagmiddag om 14.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum in het achterhoofd. Een snelle wedstrijd zou helpen aan een zo optimaal mogelijke voorbereiding naar dat duel. Waarin overigens slechts prestige op het spel staat. Dynamo won thuis eenvoudig van Computerplan VCN en is daardoor niet meer te achterhalen op de ranglijst. Amysoft Lycurgus is definitief derde. Dynamo tweede en Orion is de nummer één.

Tegen ZVH uit Zevenhuizen speelde de ploeg van coach Arjan Taaij een degelijke wedstrijd en ging in de loop van de wedstrijd steeds beter spelen. Zeker de derde set was van een uitstekend niveau met weinig fouten en op alle fronten af en toe fraaie staaltjes volleybal. Dat is zeker hoopgevend richting de komende periode. In de wetenschap dat Bjarne Huus niet inzetbaar was nadat hij eerder in de week op de training door zijn enkel was gegaan begonnen Geoffrey van Gent, Maarten Bartels, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held aan het karwei. In de slotfase kwam Jesper Schut op het midden er voor de laatste punten nog in.

In de eerste twee sets kostte het de thuisploeg nog enige moeite en lukte het pas in de slotfase van de sets het verschil te maken. In de eerste set maakte Van Gent het af en in set twee was een tikje van De Vries verantwoordelijk voor het verzilveren van het setpunt. In set drie begon Amysoft Lycurgus met een 7-3 voorsprong. Dat zette de toon. Dankzij veel variatie door Held kwam iedereen voldoende aan zijn trekken om te scoren. Bartels noteerde 14 en 15-7. Korte tijd later betekende een ace van de passer-loper al 20-10. Een ace van Held knalde de wedstrijd naar het einde.

Amysoft Lycurgus staat derde in de Eredivisie met 43 punten uit 19 duels. Dynamo heeft 47 punten uit 18 wedstrijden en Active Living Orion is de koploper met 52 punten en nog twee duels te gaan.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD