Amysoft Lycurgus wint volleybalgevecht in Houten met 3-1

Geschreven door: Theo Sikkema

Ook aan de derde wedstrijd van de week heeft Amysoft Lycurgus de volle buit overgehouden. In Houten moest wel alles uit de kast gehaald worden om met 3-1 te kunnen winnen van nummer vier Taurus. Getuige de setstanden 25-27, 25-23, 28-26 en 26-24.

Amysoft Lycurgus blijft derde in de Eredivisie met 40 punten uit 16 wedstrijden. Zes minder dan koploper Active Living Orion. Zondag wacht om 16.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum de strijd tegen Orion.

In dat kader was het een zware generale. De ploeg van coach Arjan Taaij moest echt alle energie aanwenden om de weerstand van het de sterk spelende thuisploeg te breken. Taurus werd een beetje in het zadel geholpen door de totaal ontbrekende servedruk bij Amysoft Lycurgus in de eerste set en ook blokkerend viel er weinig te noteren. Beide facetten ontwikkelden zich in de loop van de wedstrijd iets beter wat ervoor zorgde dat Amysoft Lycurgus net steeds aan de goede kant van de score stond onder aanvoering van Joël Schneidmiller (24 aanvallende punten en 2 blocks) en Niels de Vries (10 aanvallende punten en 6 blocks). Taaij na afloop. ‘Het was een pittig potje. Serverend hadden we weinig druk en de foutenlast was te hoog. We moesten hard werken voor de punten. Ook omdat Taurus het organisatorisch en verdedigend goed op orde had. Nu op naar Orion.’

Naast Scheidmiller en De Vries bestond de basis verder uit Geoffrey van Gent, Bjarne Huus, Luuk Hofhuis, Steven Ottevanger en Markus Held. Treffend voor de beginperiode was dat Amysoft Lycurgus pas halverwege de tweede set bij 15-14 voor het eerst op voorsprong kwam. Tot dat moment was het achter de feiten aan lopen tegen een tegenstander die scherp en gretig was en daardoor geen kans onbenut liet. Het beeld met de wedstrijd tegen VoCASA afgelopen woensdag diende zich aan toen was Amysoft Lycurgus op de big points steeds bij de les en dat was nu vaak niet anders. In de slotfase van set twee moest een 22-20 achterstand weggewerkt worden. Dat lukte en na 23-23 trokken de gasten via een blok van Hofhuis gelijk.

In set drie en vier werd het meer en meer een volleybalgevecht waarin beide ploegen elkaar niks cadeau gaven. Er moest voor ieder punt gestreden worden en het verschil op het scorebord was bijna nooit groter dan twee punten. Alleen aan het begin van set drie moest Amysoft Lycurgus een 9-6 achterstand wegwerken. In de derde set waren er maar liefst vijf setpoints nodig om het te beslissen. Taurus kreeg geen setpoints in deze fase, dus het was vooral een kwestie van de kansen niet kunnen verzilveren. Nadat De Vries met een blok setpunt vijf noteerde bij 27-26 was het beslissende punt van Huus een gelukje, maar dat telt gelukkig ook. De Noor sloeg via de netband waarna de blokkering het overzicht verloor en niet in de gaten had dat de bal zo naast hun neerplofte. Een zeer gevierd punt.

In de laatste set was het ook een kwestie van rustig blijven en het hoofd erbij houden in de wederom spannende slotfase. Deze keer moest een 20-18 achterstand weggepoetst worden. Dat lukte via twee fouten bij Taurus. Vervolgens deed Amysoft Lycurgus bijna alleen nog maar goede dingen, behoudens één eigen servefout. Schneidmiller noteerde op 24-23 het eerste matchpoint. Dat bleek nog niet voldoende. Toen Marcell Pesti, aan het begin van set twee voor Van Gent in het veld gekomen, via het blok 25-24 aantekende werd het niet meer weggeven. Een blok van De Vries gooide de wedstrijd in het slot.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus