Amysoft Lycurgus wint thriller in Doetinchem met 3-2

Geschreven door: Theo Sikkema

In een super spannende wedstrijd won Amysoft Lycurgus zaterdagmiddag met 3-2 van Active Living Orion. Het duurde tot diep in de vijfde set voordat de beslissing viel in het voordeel van Amysoft Lycurgus. Via 25-22, 24-26, 25-27, 25-16 en 21-19 ging de zege uiteindelijk mee naar Groningen. 

Amysoft Lycurgus staat nu weer tweede in de Eredivisie met 17 punten uit 7 duels. Draisma Dynamo heeft evenveel punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Luke Herr maakte het af op het moment dat het zevende matchpoint voor Amysoft Lycurgus op het scorebord stond. De spelverdeler blokte de bal tegen de grond en kon zijn teamgenoten juichend in de armen vallen. Het werd al met al een zware bevalling. Mede omdat Amysoft Lycurgus een strakke eerste set onvoldoende vervolg kon geven. Vanaf set vier toen het er echt op aankwam had de ploeg van coach Arjan Taaij weer controle.

Dat was in de vijfde set ook zo, maar een 11-8 voorsprong werd te simpel prijsgegeven. Daardoor werd het bloedstollend spannend en was het knap hoe Amysoft Lycurgus zich niet gek liet maken en echt punt voor punt speelde.  Vanaf 14-13 slaagde Orion erin om zes keer het feestje uit te stellen. Jerome Cross onderscheidde zich vooral in set vijf door met veel overtuiging te spelen en acht punten te maken van de in totaal 26.

De basis was de normale startopstelling; Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Herr. Van de Kamp ging in aan het begin van de eerste set al naar de kant omdat het niet liep. Erik van der Schaaf was zijn vervanger. Hij had het lastig en werd halverwege de derde set vervangen door de Australische aanwinst Thomas Douglas-Powell. De nieuweling gaf direct zijn visitekaartje af en liet zien van absolute meerwaarde te zijn.

Taaij was uiteraard blij dat de wedstrijd uit het vuur gesleept was. ‘Het gaat uiteindelijk om een puntje en dat kan misschien net bepalend zijn of je tweede of derde wordt. We hebben redelijk gespeeld en waren op alle fronten net iets beter dan Orion behalve op hoge balsituaties. Dat deden zij beter en ik vond ons in de blokverdediging te onrustig. Serverend maakten we teveel fouten, maar met de druk die we hadden deden we te weinig. Thomas moest er even inkomen, maar heeft uiteindelijk het hoogste aanvalsrendement van iedereen en pakt even drie killblocks mee. Hij laat zich direct wel zien.’

De eerste set liep in het begin als een tierelier. Na een mooi blok van Ghanbari stond het al 9-3, maar de voordelige marge verdween bijna net zo snel weer. Onder andere door een aantal servefouten. Dat bleef de hele wedstrijd een probleem serverend ging er teveel fout. Het was wisselvallig en dat hield Orion teveel in de wedstrijd. In het vervolg van de eerste set kwam de thuisploeg nooit dichterbij dan één punt. Een geslaagde pipe van Tuinstra bracht 24-20 als tussenstand. Via een servefout van Adam White rolde de set naar Amysoft Lycurgus.

De tweede en derde set verliepen bijna identiek. Amysoft Lycurgus stond vrijwel steeds aan de goeie kant van de score behalve in de fase dat het er echt op aan kwam. Orion speelde alles of niks en kwam daar twee keer goed mee weg. In de tweede set kreeg Amysoft Lycurgus zelfs een setpoint op 24-23, maar drie scores op rij voor de thuisploeg zorgden voor een andere uitkomst. White velde het vonnis. In set vier kon het op 25-25 nog alle kanten op, maar een servefout van Cross en Douglas-Powell die geblokt werd resulteerde in een 2-1 achterstand in sets.

In set vier was Amysoft Lycurgus duidelijk de baas. Vanaf 8-8 werd een beslissende sprint getrokken naar 20-13. Een pipe van Tuinstra op 24-16 gaf toegang tot de afsluitende loterij, want dat is het meestal.

Volgende week zaterdag staat opnieuw een uitwedstrijd op de rol. Dan is Sliedrecht Sport in Sporthal De Basis de tegenstander.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD