Amysoft Lycurgus wint souverein eerste competitiewedstrijd

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen in de Eredivisie eenvoudig met 3-0 gewonnen. In Zevenhuizen werd RECO ZVH met 25-17, 25-14 en 25-19 verslagen. 17 aces en 13 killblocks waren veelzeggende statistieken.

In Zevenhuizen begon coach Arjan Taaij met dezelfde opstelling als vorige week in de finale van de Supercup. Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd. Normaal zorgt het publiek voor veel sfeer in Sporthal Swanla, maar daar was nu natuurlijk geen sprake van. Na 8-8 werd het gat geslagen. Cross was goed op dreef met een paar droge knallen en serverend werd de thuisploeg onder druk gezet. Een ace van Ghanbari zette 19-15 op het bord. Vanaf 20-17 werd het met vijf punten op rij afgemaakt. Van de Kamp met een klapje, Cross met twee punten en het blok van Van de Kamp en Borst maakte de set af na een sterke serve van Tuinstra; 17-25 winst.

In de tweede set wervelde Amysoft Lycurgus door. Op alle fronten waren de gasten beter dan ZVH met oud-Lycurgiaan Niels de Vries in de gelederen. Serverend werd nog meer druk gegeven. Vooral Tuinstra was met drie aces erg op dreef. Een ace via Van de Kamp zette de toon bij 4-8. Cross bleef zijn punten maken waardoor het in de kleine sporthal een tamelijk swingend geheel was. De ingevallen Geoffrey van Gent tekende voor 12-19 en toen was al lang duidelijk dat de set nooit in gevaar zou komen. Tuinstra nam de regie in de slotfase. De aanvaller produceerde zelf twee aces; 14-22 en 14-23. Vervolgens kwamen via Borst tien setpoints op het scorebord. Bij de eerste was het raak. Een simpel blokje van Cross maakte een einde aan de set; 14-25.

De laatste set gaf eenzelfde wedstrijdbeeld. De thuisploeg kon totaal geen vuist maken en door sterk te blijven serveren ontstonden ook amper kansen voor ZVH. Drie aces in een serveserie van Van de Kamp betekende 12-8. En korte tijd later was het Herr met twee knallende serves; 19-12. ZVH kwam nog terug tot 16-20, omdat de focus even wegviel. In de slotfase kwamen Van Gent, Sam Gortzak, Erik van der Schaaf en Jaron Spiegelaar nog binnen de lijnen. Zo kreeg iedereen die kon spelen speeltijd. Jesper van Muijden zit na het EK in Tsjechiƫ nog tot aanstaande donderdag in quarantaine. Aan de invallers de taak om de wedstrijd naar een goed einde te brengen en dat gebeurde. Het was Van der Schaaf met drie punten op rij, waarvan het eerste matchpoint via een blok, die de wedstrijd besloot; 19-25.

Blijdschap, maar ook onzekerheid over hoe het verder zal gaan. Kan er vrijdag in Apeldoorn gespeeld worden tegen Draisma Dynamo of gaat de sport voorlopig op slot. Het is afwachten, maar het zet deze zege wel in een bijzonder perspectief.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS