Amysoft Lycurgus wint met 3-0 en heeft kans op finale weer in eigen hand

Geschreven door: Theo Sikkema

Na drie nederlagen op rij was het woensdagavond gelukkig weer tijd voor blije gezichten. Amysoft Lycurgus won in speelronde van van de kampioenspoule overtuigend met 3-0 van Sliedrecht Sport en kreeg door de nederlaag van Active Living Orion de tweede plek weer in handen. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-21, 25-18 en 25-17. 

In de laatste speelronde is de opdracht even helder als lastig. Thuis de volle buit pakken tegen Draisma Dynamo om helemaal op eigen kracht als nummer twee voor de zesde keer op rij de finale om de landstitel te halen. Tegen Sliedrecht kreeg Amysoft Lycurgus in ieder geval weer kleur op het gezicht. Het vertrouwen kwam terug en met veel aanvalsvariatie werd het energiek spelende Sliedrecht kapot gespeeld. Coach Arjan Taaij koos voor Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr.  Cross maakte de meeste punten; 17 stuks. Van der Schaaf gaf een uitstekend vervolg aan zijn prima optreden afgelopen zaterdag in Doetinchem en was over het geheel genomen de man van de wedstrijd.

Er was sprake van een echte teamprestatie wat ook via het midden en Tuinstra als andere aanvaller werd veelvuldig aangevallen en met resultaat. In de eerste set leek de beslissing vanaf 10-10 te vallen. Drie goeie scores op rij van Tuinstra en twee keer Cross zorgden voor een gaatje. Het verschil liep verder op naar 19-14. Via een aantal eigen fouten en een goed punt van Den Hartog werd het weer gelijk; 19-19. Waarna Amysoft Lycurgus het weer over pakte met onder meer een fijne ace van Van der Schaaf. Het werd 24-20. Martijn de Haan werkte via het blok nog een setpoint weg, maar vervolgens kende Tuinstra geen genade; 25-21.

Gedurende de wedstrijd ging Amysoft Lycurgus steeds beter spelen. De controle over het spel werd meer uitgespeeld. Het setverloop in de tweede en derde set waren vrijwel identiek. In de tweede ging het tot 8-8 gelijk op en in het derde bedrijf was 7-7 een tussenstand. Vervolgens werd afstand genomen. De servedruk lag hoger dan in voorgaande wedstrijden. Cross produceerde aan het begin van set drie zelfs weer eens een ace. Dat hadden we lange tijd niet gezien van de Canadees. Zijn landgenoot Herr kreeg ook weer meer grip op zijn normaal gesproken gevaarlijke sprongserve.

De technische staf had geen enkele reden om te wisselen en zag vanaf de bank dat de voorsprong zowel in de tweede als derde set snel opliep. Het verzet van de gasten brak. Ze kwamen af en toe aanvallend goed door, maar de speldenprikken waren te incidenteel om nog een vuist te maken tegen het solide en overtuigende spel van Amysoft Lycurgus. In beide sets tekende Van der Schaaf voor het beslissende punt. Ook blokkerend, passend en serverend scoorde de passer-loper prima cijfers. Van der Schaaf kon dan ook terugzien op zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Terug op plek twee, maar dat heeft nog geen waarde. Alles komt aan op de beslissende laatste speelronde. Het duel  tegen Dynamo begint zaterdagavond om 20.00 uur en is uiteraard live te volgen via de livestream op volleybal.nl en eyecons.com

 

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus