Amysoft Lycurgus via overtuigende 3-0 zege opnieuw naar de bekerfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus is er woensdagavond in geslaagd om zich voor de zevende keer in acht jaar tijd te plaatsen voor de bekerfinale. Via een overtuigende 3-0 (25-20, 25-19 en 25-17) zege werd Numidia Topvolleybal Limburg in een sfeervol Alfa-college Sportcentrum aan de kant gezet. De finale tegen Active Living Orion is Paasmaandag 18 april in Ede.

Het was net als afgelopen zondag tegen Draisma Dynamo weer een genot om Amysoft Lycurgus aan het werk te zien. De energie spatte ervan af en de werklust en wil om te winnen was enorm. Tegen Numidia uit Linne dat van de laatste twaalf wedstrijden zeven wist te winnen. Het duurde even om op gang te komen na een 16-13 achterstand in de eerste set. Daarna trapte de ploeg van coach Arjan Taaij het gaspedaal in en bleef de rest van de wedstrijd veel snelheid houden om te kunnen spreken van een ruime overwinning.

Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held vormden het succesvolle ensemble van deze gewonnen halve finale. Iedereen leverde zijn bijdrage. Er was sprake van een collectieve prestatie. Met ruim driehonderd fans op de tribune, waaronder een grote groep studenten van de Hanzehogeschool, was sprake van een lekkere volleybalsfeer. Dat leverde na afloop veel blije gezichten op. Met de toevoeging dat de arbitrage op een aantal punten zeker niet in het nadeel van Amysoft Lycurgus floot, maar over het geheel genomen was Amysoft Lycurgus op de meeste onderdelen de betere ploeg en gaat daarom verdiend door naar de eindstrijd.

De eerste set ging het meest gelijk op, waarbij Amysoft Lycurgus pas bij 18-17 dankzij een tikje van Borst voor het eerst op voorsprong kwam. Via Schneidmiller en Pesti kwam 20-17 op het scorebord en dat was de opmaat naar setwinst. Via een uitgeslagen aanval van Ryan Poole waren vijf setpoints een feit. Door een servefout werd nog eentje teniet gedaan. Waarna De Vries het pleit over de eerste set beslechtte. In set twee en drie was het beeld min of meer hetzelfde. Amysoft Lycurgus nam steeds aan het begin een een voorsprong van vijf à zes punten en had aan deze buffer voldoende om controle te houden. Dit in combinatie met vrijuit spelen en in fases fraai volleybal laten zien maakte dat er niks te halen viel. De ene aanval was soms nog mooier dan de andere. Evenals goed verdedigend werk. Zo kon spelverdeler Held zich uitleven want iedereen leverde een bijdrage.

Aan het eind van set twee was sprake van een totale Schneidmiller show. De Amerikaan nam de laatste drie punten van de thuisploeg voor zijn rekening. In de laatste zet kwam Numidia nog terug tot 16-14 en kreeg toen de laatste kans om aan te haken. Via een punt van Matautia, die weer stukken beter speelde dan afgelopen zondag tegen Dynamo, en een uitgeslagen aanval ging de stand naar 18-14. En twee punten later betekende een klap van Borst 20-15 en kon het aftellen beginnen. Het was uiteindelijk een netfout aan de kant van Numidia dat zorgde voor het einde van de wedstrijd.

Amysoft Lycurgus bereidt zich vanaf nu voor op de kampioenspoule. Te beginnen op zaterdag 19 maart met een thuisduel tegen Dynamo.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus