Amysoft Lycurgus via 3-0 zege vrij eenvoudig naar halve bekerfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de beker. In Apeldoorn werd SV Dynamo Heren 2 met 3-0 verslagen via de setstanden 25-18, 25-15 en 28-26. In de halve finale treft Amysoft Lycurgus op 8, 9 of 10 maart verrassend Numidia Topvolleybal Limburg.

Amysoft Lycurgus kwam tegen de koploper van de Top Divisie A alleen in de derde set enigszins in de problemen. Na twee eenvoudig gewonnen sets was de scherpte in de derde set wat minder en dat zorgde ervoor dat de ploeg van coach Arjan Taaij nog even vol aan de bak moest. En drie setpoints weg moest werken om daarna zelf op matchpoint te kunnen komen. Dankzij een ace van aanvoerder Dennis Borst. Een blok van Borst en Geoffrey van Gent deed de rest.

‘Ik vond het een leuke wedstrijd’, aldus Taaij. ‘Er waren best veel mensen en dat zorgde voor sfeer. In de eerste twee sets hebben we heel zuinig gespeeld en weinig fouten gemaakt. In de derde set ging SV Dynamo alles of niks spelen. Dat deden ze goed, waardoor ze wel een beetje boven zichzelf uitstegen. Daar moesten we zeker nog even voor aan de bak. In de Topdivisie mag je dubbele wissels doen. Daardoor kon Joël Schneidmiller een aantal keren erin komen voor de serve in de slotfase. Dat hielp ons. Gelukkig konden we het uiteindelijk in drie sets afmaken.’

De klus werd geklaard door de basis Geoffrey van Gent, Bjarne Huus, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held. Met solide spel in de eerste twee sets haalde Amysoft Lycurgus de winst vrij eenvoudig binnen. De servedruk was in orde en zo stond het in de eerste set snel 13-6 voor de regerend bekerhouder. Die marge bleek voldoende om de set naar een goed einde te brengen. In set twee was Amysoft Lycurgus helemaal heer en meester. Met gevarieerd spel ging de voorsprong snel naar 10-4. Dat zette de toon. Het verschil ging richting de tien punten en een ace van Borst maakte het af.

In de derde en laatste set kwam Amysoft Lycurgus zelfs nog met 11-7 en 20-16 achter. Zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden toonde Amysoft Lycurgus scherpte op het moment dat het erop aankwam. Onder andere de man van de wedstrijd Van Gent speelde in de slotfase een belangrijke rol. Het resultaat van de winst is nu de halve finale tegen Numidia. De Limburgers waren in eigen hal het gehavende Draisma Dynamo met 3-1 de baas. Het zegt Taaij niet zoveel. ‘In de beker zijn het altijd op zichzelf staande wedstrijden. Dat we thuis spelen is zeker een prettige bijkomstigheid. Maar Numidia is zeker sterker geworden. Kijk maar naar hun resultaten van de afgelopen tijd, dus we zullen vol aan de bak moeten.’

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD