Amysoft Lycurgus via 3-0 zege op Sliedrecht zeker van kampioenspoule

Geschreven door: Theo Sikkema

Het ging niet vanzelf, maar Amysoft Lycurgus heeft de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport met 3-0 gewonnen. Via 27-25, 25-21 en 28-26 werd een plek in de kampioenspoule veiliggesteld. Amysoft Lycurgus blijft tweede in de Eredivisie met 20 punten uit 8 duels. 

Het was een spannende vertoning in sporthal De Basis. Amysoft Lycurgus had moeite om de energiek spelende thuisploeg van zich af te schudden, maar slaagde daar wel steeds in op de momenten dat het moest. Het oogde af en toe ook of de Groningers een beetje met de rem erop speelden en vol gas gaven bij de bigpoints. Dat gebeurde in een iets andere opstelling dan meestal. Geoffrey van Gent, Thomas Douglas-Powell, Erik van der Schaaf, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr klaarden het karwei. Bennie Tuinstra en Sam Gortzak kwamen af en toe binnen de lijnen voor de serve. Van Gent was topscorer met 15 punten.

Coach Taaij had bewust voor een aantal andere spelers gekozen. ‘Andere jongens krijgen een kans om ritme op te doen. Tegen een goede ploeg is dat een prima testcase. Van Gent deed het prima en ook mooi om Douglas-Powell van het begin te zien. Passend stonden we wat meer onder druk dan de laatste weken. Dat had misschien met het gebrek aan automatisme te maken. Ik ben blij dat we met 3-0 gewonnen hebben en goed om te zien dat we een achterstand kunnen wegwerken en in de beslissende fases goed volleybal spelen. Het vertrouwen om te winnen is er.’

Zowel in de eerste als derde set werkte de ploeg van coach Arjan Taaij een achterstand van vijf punten weg. In set één stond het 15-10 voor Sliedrecht Sport en in de derde 18-13. In beide gevallen was de focus tijdig terug en werd af en toe met ogenschijnlijk speels gemak de achterstand ingelopen.  In de slotfase van de eerste set ging het over en weer. Nadat Amysoft Lycurgus een setpoint had weggepoetst kwam via een ace van Tuinstra het eerste setpunt voor Amysoft Lycurgus op het scorebord. Deze deed hij zelf teniet via een servefout. Een goed blok van Borst was beslissend; 27-25.

In het tweede bedrijf stond Amysoft Lycurgus steeds aan de goede kant van de score. Een goede serveserie van Douglas-Powell bracht de stand op 24-20. Via het blok werd één setpoint weggewerkt door de thuisploeg, maar vervolgens was het Van Gent met een overtuigende klap; 25-21. Aan het begin van de derde set gooide Sliedrecht Sport met een aantal wissels alle energie nog een keer op de vloer. Bij Amysoft Lycurgus zat wat zand in de machine. Vooral serverend liep het even niet. En hoewel de thuisploeg ook de nodige serverende fouten maakte namen ze toch de regie. Amysoft Lycurgus kwam met 11-7 achter. Het werd 13-14, maar via een aantal eigen fouten stond het vlot daarna 18-13.

De gasten gingen een beetje gas bijgeven en een sterk blokkerende Borst bracht Amysoft Lycurgus langszij; 20-20. In de eindfase droop de spanning ervan af. Een ongelukkige misser van Van der Schaaf bracht Sliedrecht Sport op setpoint; 24-23, maar een blok van Ghanbari na een fraaie rally betekende 24-24. Daarna gaf Amysoft Lycurgus het initiatief niet meer weg. Douglas-Powell rondde het met een lastige bal uit het achterveld af. Hij ramde de bal met overtuiging tegen de grond.

Over twee weken, zaterdagmiddag 27 februari, speelt Amysoft Lycurgus in het Alfa-college Sportcentrum tegen Computerplan VCN de laatste reguliere competitiewedstrijd.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus