Amysoft Lycurgus twee keer langs Jong Oranje

Geschreven door: Theo Sikkema

In een leeg Alfa-college Sportcentrum heeft Amysoft Lycurgus zowel dinsdag als woensdag gewonnen van Jong Oranje. In het eerste duel eindigde het in 3-1 en een dag later werd het 4-0. Komend weekend gaat de oefencampagne naar België, waar VC Greencard Maaseik twee keer de opponent zal zijn.

Vanwege de coronamaatregelen was publiek niet welkom. De setstanden in de eerste ontmoeting waren; 26-28, 25-20, 25-18 en 27-25. In duel twee waren de cijfers iets rooskleuriger; 25-23, 25-16, 25-21 en 25-22. Het spelniveau was in deze wedstrijd ook hoger. De keuzes werden met meer overtuiging gemaakt en kansen beter benut. Op dinsdag oogde het rommeliger en minder energiek. Hetgeen misschien te maken had met de geleverde trainingsarbeid.

Ondanks de geplande oefenwedstrijden werd er namelijk gewoon getraind. Op dinsdag bijna vijf uur en woensdag stond kort voor de wedstrijd een training van twee uur op het programma. In beide duels kende de thuisploeg een stroeve start. Dat leidde op dinsdag tot setverlies in de eerste set en in wedstrijd twee moest een 15-10 achterstand weggewerkt worden. Dat lukte onder leiding van Auke van de Kamp die vanaf 12-17 sterk serveerde. Korte tijd later stond het 18-17, waarna de set alsnog binnengehaald werd.

Serverend was het op woensdag iets minder dan de dag ervoor. Jerome Cross zette zijn handtekening onder een achttal aces in de eerste ontmoeting. Bennie Tuinstra wist zich vooral op woensdag te onderscheiden. Aanvallend moeilijk te kloppen en sterk serverend. Geoffrey van Gent maakte na zijn noodgedwongen periode van rust, vanwege een coronatest en 96 uur moeten wachten op een uitslag, op dinsdag zijn rentree en de diagonaal kreeg in wedstrijd twee ook spelminuten. Iedereen van de selectie, inclusief trainee Jesper Schut, kreeg minuten.

Bij Jong Oranje, in voorbereiding op het Europees kampioenschap, kreeg Jesper van Muijden in het verloop van de wedstijd de kans van bondscoach Arnold van Ree. Het tweeluik werd beëindigd door een blok van Dennis Borst en Erik van der Schaaf. Daarmee kwam een einde aan de zesde oefenwedstrijd. De oefencampagne is precies halverwege op weg naar de Final Four in het eerste weekend van oktober. Amysoft Lycurgus speelt nog één keer thuis tot dat moment. Op zaterdag 26 september in een driekamp met Sliedrecht Sport en Active Living Orion. Hierbij is publiek welkom. Hoe de kaartverkoop dan wel reservering verloopt wordt zo snel mogelijk bekend.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus