Amysoft Lycurgus treft Tours, Dynamo of Sastamala in Europese CEV-Cup

Geschreven door: Theo Sikkema

De loting voor de Europese CEV-cup heeft vrijdagmiddag uitgewezen dat Amysoft Lycurgus in de zestiende finale speelt tegen Tours VB uit Frankrijk of Draisma Dynamo of Ford Levoranta Sastamala uit Finland. 

Amysoft Lycurgus speelt op 30 november, 1 of 2 december eerst uit. De return in Groningen is op 7, 8 of 9 december. Vanwege het feit dat Amysoft Lycurgus een geplaatste club is stroomt de ploeg van coach Arjan Taaij pas in een latere fase in. Tours VB speelt tegen de verliezer van de voorrondewedstrijd om een plekje in de CEV Champions League tussen Draisma Dynamo tegen Ford Levoranta Sastamala.

Coach Taaij moet zich nader verdiepen in een tweetal mogelijke tegenstanders, maar acht de kans het grootst dat het Tours wordt. ‘Spelen in de sterke Franse Pro A competitie en hebben altijd een goede ploeg.’ Dat wijzen de feiten ook uit. Tours won in 2005 de Champions League en in 2017 de CEV-Cup. De mogelijke Franse opponent is zevenvoudig landskampioen, waarvan de laatste keer in 2018. Negen keer werd de beker gewonnen en vier keer de Supercup. Eind 2019 speelde Amysoft Lycurgus in Roeselare tijdens een kersttoernooi tegen Tours en verloor destijds met 2-1 (20-25, 24-26 en 25-22). Tours speelt de wedstrijden in het Palais des Sports Robert Grenon, waarin ruimte is voor 3.000 fans.

Vorig seizoen zou Amysoft Lycurgus in de zestiende finale tegen Ford Leveranta Sastamala, maar de Finse formatie, kortweg VaLePA, trok zich vanwege het coronavirus terug.  Men zag destijds geen mogelijkheden om te reizen van en naar Finland en er was sprake van quarantaine vanwege een aantal positieve gevallen in de ploeg. Het Finse Sastamala, waar een kleine 25.000 mensen wonen, speelt de laatste jaren of in de CEV Cup of in de voorronde van de Champions League. In de afgelopen tien jaar werd ‘VaLePa’ zes keer kampioen van de Mestaruusliiga. Afgelopen seizoen werd geen kampioen aangewezen. Sastamala stond op dat moment tweede. In 2012 en 2021 werd de beker gewonnen. Er wordt in Vammala, gelegen in het zuidwesten van Finland, gespeeld in de VeXve Arena waar 1.500 fans een plekje kunnen vinden.

Dynamo is voor Amysoft Lycurgus een open boek. In de finale om de landstitel verloor de bluearmy met 2-1 in de best-of-three serie met 2-1. In de bekerfinale op 18 april was Amysoft Lycurgus met 3-1 te sterk. Dynamo is dertien-voudig landskampioen, won tien keer de beker en zegevierde acht keer in de strijd om de Supercup.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

26 september 2021

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus

02 oktober 2021

RECO ZVH Amysoft Lycurgus