Amysoft Lycurgus tankt vertrouwen ondanks 3-2 verlies tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus verliest de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 3-2 van Draisma Dynamo. De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 25-27, 24-26, 25-20, 25-17 en 10-15. Amysoft Lycurgus gaat als derde de kampioenspoule in. Komende woensdagavond wacht eerst de halve finale in de beker in eigen huis tegen Numidia Topvolleybal Limburg.

Net als een dag eerder tegen RECO ZVH was er strijd, energie en positieve agressie bij Amysoft Lycurgus. Voor ruim driehonderd toeschouwers had het nooit tot een vijfsetter hoeven komen als de ploeg van coach Arjan Taaij in de slotfase van zowel de eerste als tweede set boven de twintig punten iets meer scherpte had laten zien. In set één werd een 23-20 en 24-22 voorsprong prijsgegeven. Dit onder het toeziend oog van Just Dronkers. De libero zat vanwege de geblesseerde Bjarne Huus weer bij de sectie. Dronkers is na zijn periode bij Maaseik weer in Groningen gaan wonen en traint sinds januari een aantal keren in de week mee. In welke vorm dat verder gaat is nu niet duidelijk, maar Dronkers zou kunnen spelen.

Na het nipte verlies in de eerste twee sets zette Amysoft Lycurgus het in de derde en vierde prima recht. Het lukte net niet om in de vijfde set door te drukken. Vanwege een mindere servedruk en minder aanvalskansen creëren. Dynamo toonde zich scherper en won op basis daarvan uiteindelijk misschien wel verdiend. Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held vormden de basis. Vanaf de derde set speelde de energieke Maarten Bartels op de plek van de zwak spelende Matautia. Pesti groeide uit tot man van de wedstrijd met 26 punten. Schneidmiller was goed voor twintig punten.

Met de aantekening dat Dynamo in de loop van de wedstrijd steeds meer ging wisselen en aan het eind van de basisspelers alleen Frits van Gestel nog in het veld had staan. Bij Amysoft Lycurgus is de afgelopen week veel gesproken over wat iedereen in de weg zat om optimaal te kunnen presteren. Dat heeft vooralsnog een goede uitwerking. De energie en wil om te willen winnen spatte ervan af. Dat is ook nodig om in de kampioenspoule een factor van formaat te kunnen spelen. In de eerste set vergat Amysoft Lycurgus zichzelf dus te belonen. In de tweede moest keihard gewerkt worden om een achterstand weg te werken en net toen de thuisploeg op 22-22 en 24-24 langszij kwam lukte het niet om door te drukken. Matautia sloeg na een rally jammerlijk uit en vervolgens was het de goed spelende Sjors Tijhuis die het afmaakte.

In set drie en vier was Amysoft Lycurgus duidelijk de betere, waardoor het in de lijn lag om het in de beslissende vijfde set af te maken. Maar dat lukte niet. Het ging tot 6-6 gelijk op, maar daarna werden drie punten op rij weggegeven. Dat werd Amysoft Lycurgus noodlottig. Pesti haalde nog een puntje terug met een klap door het blok. De Hongaar speelde heel gedreven en noteerde misschien wel zijn beste wedstrijd voor Amysoft Lycurgus. Er was een hoofdrol weggelegd voor Ricardo Hofman bij Dynamo. De aanvaller maakte zes punten in de laatste set. De thuisploeg kon er te weinig tegenover zetten waardoor het niet lukte de winst net over de streep te trekken.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus