Amysoft Lycurgus strijdend ten onder in Europa

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus is er zoals verwacht niet in geslaagd om de Franse topclub Tours Volley Ball uit te schakelen in de zestiende finale van de Europese CEV-Cup. Na het 3-1 verlies een week geleden verloor Amysoft Lycurgus nu met 3-0 (11-25, 21-25 en 22-25). De focus kan nu volledig op de competitie en de beker.

Met coach Arjan Taaij terug langs de lijn begonnen Marcell Pesti, Bjarne Huus, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held aan het karwei tegen de Europese topclub. Joël Schneidmiller was vanwege een coronabesmetting helaas niet inzetbaar. De eerste set werd er uiteindelijk eentje om snel te vergeten. Amysoft Lycurgus begon prima en kwam via een blok van Borst met 5-3 voor. Het werd 10-10 en daarna ontstond het verschil. Het spel van de thuisploeg werd voorspelbaar en Tours speelde constant goed. De gasten hadden op alle fronten over. Vanaf 11-12 maakten de Fransen liefst dertien punten op rij en Amysoft Lycurgus was niet bij machte de serie te onderbreken. Aanval na aanval werd geblokkeerd. Het inbrengen van Tieme de Jong voor Held en Geoffrey van Gent voor Pesti bracht geen verschil; 11-25.

In de tweede set kon Amysoft Lycurgus het beter bijbenen. Het ging tot 12-12 gelijk op. Daarna sloeg Tours voor het eerst een klein gaatje. Via Huus, die via het blok uitsloeg, werd het 14-15. De pipe via Matautia liep prima en blokkerend kon meer ontweken worden en meer gebruik van gemaakt worden. Via een pipe van Matautia kwam Amysoft Lycurgus terug tot 17-18. Tours bleef standvastig spelen en gaf heel weinig weg. De thuisploeg werkte hard en moest ieder punt echt verdienen. Dat lukte in de slotfase niet meer. Pesti haalde met een snoeiharde knal nog een punt terug; 20-24. Kort daarna maakte een voetfout van Matautia een einde aan de set; 21-25.

Kansen op setwinst waren nog het grootst in het derde bedrijf. Tours bleef amper fouten maken. Amysoft Lycurgus had het passend behoorlijk op orde en dan is het zaak om aanvallend goed uit de verf te komen. Soms moest wel tot drie keer toe een poging gewaagd worden om het punt daadwerkelijk te scoren. Amysoft Lycurgus kwam weliswaar met 10-5 achter, maar knokte zich in het tweede deel van de set langzaam terug. Een sterke serve van Pesti leidde uiteindelijk naar 16-18. Dezelfde Pesti was bij tijden prima op dreef en noteerde 19-20. Een moment, wat meerdere keren gebeurde in set drie, om langszij te komen. Het gebeurde telkens niet. Of het nu een dubieuze call van de lijnrechter was of net een touché voor de gasten het verschil bleef steeds minimaal twee punten in Gronings nadeel. Het was uiteindelijk een uitgeslagen serve van invaller Niels de Vries, binnen de lijnen gekomen voor Hofhuis, die de wedstrijd besliste; 22-25.

Komende zondag wacht om 17.00 uur het Talentteam Papendal in het Alfa-college Sportcentrum en pakt Amysoft Lycurgus de draad in de competitie weer op.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS