Amysoft Lycurgus stijgt naar plek twee in kampioenspoule na 3-0 zege

Geschreven door: Theo Sikkema

Dankzij een 3-0 (25-20, 25-23 en 25-16) thuiszege op Sliedrecht Sport en de 3-1 nederlaag van Draisma Dynamo bij Active Living Orion is Amysoft Lycurgus gestegen naar de tweede plaats in de kampioenspoule. Amysoft Lycurgus en Dynamo hebben beiden vijf punten na drie speelrondes. 

Zo loopt de spanning steeds verder op en neemt het belang meer en meer toe. Komende zondag treffen beide ploegen elkaar vanaf 15.00 uur in het Alfa-college Sportcentrum. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.  In het Alfa-college Sportcentrum kende een hardwerkend Amysoft Lycurgus woensdagavond een valse start en stond in no-time met 6-1 achter. Na de time-out van coach Arjan Taaij herpakte de thuisploeg zich vrij snel en kwam via Joël Schneidmiller langszij op 11-11. Amysoft Lycurgus trok door naar 14-11 via onder andere twee punten van Marcell Pesti en kreeg controle in de set. In de basis speelden verder Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held. Aanvallend scoorde Amysoft Lycurgus in de eerste set boven de zestig procent en dat betaalde zich uit. Het werd nog 16-15, maar een ace van Schneidmiller betekende 18-15 en korte tijd later tekende Pesti op 24-19 de eerste setpoints aan. Schneidmiller, alleen al in de eerste set goed voor tien punten, maakte het af.

Ook in de tweede set moest Amysoft Lycurgus een achterstand wegwerken. Het werd 7-11 en 13-17 en zelfs 17-20. Toch lukte het om de set binnen te hengelen door scherp te zijn op de beslissende moment. Zo kwam Geoffrey van Gent serverend in het veld voor Pesti en noteerde een ace; 19-20. De slim spelende Huus produceerde 21-21. Vervolgens noteerde Schneidmiller een ace en was ook De Vries succesvol; 23-21. Sliedrecht kwam nog twee keer terug tot 23-22 en 24-23, maar het was Huus die het vervolgens goed deed en scoorde.

De laatste set was na 5-5 een gelopen race. Ondanks de stevig teruggelopen aanvalscijfers slaagde Amysoft Lycurgus erin om in die fase gehakt te maken van Sliedrecht Sport. Amysoft Lycurgus liep weg naar 21-9 via vooral scores van Schneidmiller en aanvalsfouten van de gasten. Ook Borst kwam nog een keer goed door. Vanaf 21-10 kon de ploeg van vertrekkend coach Paul van der Ven nog een paar puntjes terugkomen, maar het was uitstel van executie. Het was Huus die zijn prima optreden bekroonde met het laatste punt van de wedstrijd.

Orion blijft koploper met elf punten. Amysoft Lycurgus en Dynamo hebben dus vijf en Sliedrecht sluit de rij met drie. De kampioenspoule gaat komend weekend verder.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS