Amysoft Lycurgus speelt met enthousiasme in eerste oefenduels

Geschreven door: Theo Sikkema

De kop is eraf voor Amysoft Lycurgus. De eerste oefenduels brachten twee zeges en een gelijkspel. Vrijdagavond werd in het Limburgse Linne nieuwkomer Numidia Topvolleybal Limburg met 4-0 verslagen. Een dag later volgde in Maaseik een tweekamp tegen hetzelfde Numidia en Tectum Achel. Deze duels eindigden in respectievelijk 4-0 winst en 1-1.

De ouverture van de oefencampagne was er eentje met veel enthousiasme en mooie acties bij tijd en wijle. Plus zoals de meegereisde Wytze Kooistra na afloop liet weten grote bereidheid tot gezamenlijke groei. Dat leidde tot de setstanden 25-21, 25-17, 25-15 en 25-19. De meeste spelers kregen al speeltijd. Ook Quin Bruins-Slot. Dit talent was meegegaan om ingezet te worden als libero. Doordat Steven Ottevanger bij het Nederlands team is en Jaron Spiegelaar revalideert van een schouderoperatie heeft coach Arjan Taaij in de voorbereiding niet de beschikking over een libero. Maarten Bartels en Bjarne Huus vulden deze positie deels ook in.

Een dag later in de Steengoed Arena waren de Limburgers weer de tegenstander. Dat bracht wederom een 4-0 zege via 25-15, 25-17, 25-23 en 15-10. Diagonaal Marcell Pesti, die vrijdagavond aan de kant bleef, speelde zijn eerste minuten. De Hongaar heeft klachten aan elleboog en schouder en speelde weinig Alle verdere beschikbare spelers kwamen in actie. Vervolgens volgde het weerzien met Sam Gortzak, die dit seizoen bij Achel speelt. Mede dankzij hem konden de Belgen, uitkomend op het hoogste niveau bij de zuiderburen, weer in het spoor komen in de eerste set. Het werd ‘slechts’ 25-23, terwijl het normaal gesproken onder de twintig zou zijn beleven. Vervolgens viel de scherpte wat weg. Het was al de zesde set van de dag. Amysoft Lycurgus verloor met 25-22. Daarna werd niet verder gespeeld.

‘Een mooi weekend’, waren de woorden van Taaij op de terugweg naar Groningen. ‘We hebben veel mooie dingen gezien. Energie en plezier, grote mate van werklust, de communicatie onderling, probleem oplossend vermogen en volleyballend was het bij vlagen al goed. Wat we op de training zien zagen we dit weekend terug en dat is fijn. Na tien setjes in twee dagen was het wel een beetje op, maar met maar negen spelers waarvan twee spelverdelers moest iedereen wel veel spelen. Uiteraard is er nog een hoop voor verbetering vatbaar, maar het begin is positief.’

Een prima eerste weekend met veel aanknopingspunten waarbij energie en enthousiasme de toverwoorden waren. De oefencampagne krijgt komend weekend een vervolg wederom in Belgiƫ. Dan reist Amysoft Lycurgus af naar studentenstad Leuven om op vrijdag en zaterdag twee duels te spelen tegen Haasrode Volley Leuven.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS