Amysoft Lycurgus sluit voorbereiding af met superset

Geschreven door: Theo Sikkema

Helaas konden vanwege de coronamaatregelen weinig fans zaterdag getuige zijn van een in fases weergaloos goed spelend Amysoft Lycurgus. De voorbereiding op het echte seizoen werd afgesloten met een 3-0 (25-23, 25-18 en 27-25) zege op Sliedrecht Sport en later op de middag werd Active Living Orion met 2-0 (25-6 en 25-18) verslagen.

Alles kwam samen in de eerste set tegen Orion. Het werd maar liefst 25-6 in het voordeel van Amysoft Lycurgus. Aces, killblocks, strakke set-ups of verdedigende acties het maakte niet uit. Onder leiding van dirigent Luke Herr werd naar hartelust aangevallen. Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger vormden verder het sterrenensemble. Assistent Gerard Smit liet na afloop weten dat het de beste set ooit geweest was sinds er door de bluearmy in het Alfa-college Sportcentrum gespeeld wordt. En dat is inmiddels alweer ruim tien jaar het geval.

De tweede set werd met 25-18 gewonnen. Het niveau was logischerwijs niet van het kaliber in de eerste set, maar voldoende goed om de gasten uit Doetinchem ruim de baas te blijven. Een ace van Sam Gortzak maakte een einde aan de wedstrijd. Het bleef bij twee sets op verzoek van Orion. Ze konden maar twee middenaanvallers opstellen en gaven aan in de derde set geen alternatief hiervoor te hebben. De eerste set telde bij wijze van spreken voor twee.

In de eerste wedstrijd van de dag tegen Sliedrecht Sport begonnen Geoffrey van Gent, Erik van de Schaaf en Jaron Spiegelaar in de basis in plaats van Cross, Van de Kamp en Ottevanger. Coach Arjan Taaij wisselde beide wedstrijden door zodat iedereen speeltijd kreeg, Inclusief middenman Jesper Schut. Schut zal overigens niet definitief bij de selectie aansluiten, omdat hij zoals het nu lijkt binnenkort naar de Verenigde Staten vertrekt om te gaan studeren. Jesper van Muijden is met Jong Oranje in Tsjechiƫ actief tijdens het Europees kampioenschap.

Tegen Sliedrecht Sport ontbrak het bij momenten aan de opperste concentratie, maar het lukte om geen averij op te lopen. Dit dreigde even in de derde set toen een 23-20 achterstand weggewerkt moest worden. De gasten kregen zelfs een setpoint, maar slimme scores van Van de Kamp en beukwerk van Cross deden de score in positieve zin kantelen.

Zo is er met beide wedstrijden in gedachten alle reden om met een positief gevoel toe te werken naar de Final Four komend weekend. Te beginnen zaterdag om 17.30 uur tegen Sliedrecht Sport. Vanwege de coronamaatregelen is publiek niet welkom. Vanuit de Nevobo wordt een livestream geregeld, zodat niemand een punt hoeft te missen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus