Amysoft Lycurgus sluit seizoen met zinderende bekerwinst geweldig af

Geschreven door: Theo Sikkema

Wat een ontknoping van het seizoen voor Amysoft Lycurgus. In een zinderende vijfsetter won Amysoft Lycurgus voor de derde keer op rij de volleybalbeker. Via 18-25, 25-23, 20-25, 35-33 en 15-12 is Active Living Orion verslagen.

Amysoft Lycurgus richtte zich in het verloop van de wedstrijd in de Van der Knaaphal in Ede op en werkte in de vierde set maar liefst negen matchpoints weg. En benutte zelf het tweede setpoint. In de vijfde set gaf de ploeg van coach Arjan Taaij het vervolgens niet meer uit handen. Bjarne Huus benutte het tweede matchpoint. Een geweldige prestatie met de pijnlijke 3-1 nederlaag van afgelopen zaterdag bij Sliedrecht Sport in gedachten.  Mentaal zo weerbaar zijn en er in blijven geloven. Het seizoen is nu voorbij met een herinnering voor het leven voor iedereen.

Het was helemaal bijzonder voor Dennis Borst. De aanvoerder speelde zijn laatste wedstrijd en pakte op het voor hem bijzondere getal de achttiende april de laatste prijs van zijn loopbaan. En wat voor eentje!

 

Met de basis Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begon Amysoft Lycurgus aan de bekerfinale. In de wetenschap dat het door het niet halen van de finale om de landstitel ook plotseling de laatste wedstrijd van het seizoen was. De eerste set verliep van de zijde van Amysoft Lycurgus stroef. Blokkerend viel weinig goed, passend waren er problemen en aanvallend liep het nog niet. Zo kwam Amysoft Lycurgus snel op achterstand. Via 4-5 en 8-12 en 15-23 ging het snel de verkeerde kant op. Tieme de Jong en Geoffrey van Gent kwamen nog binnen de lijnen voor Held en Pesti, maar ze konden vanaf 13-20 het tij niet meer keren. 18-25 waren duidelijke cijfers.

In set twee was Amysoft Lycurgus beduidend strijdbaarder en kreeg het overwicht. Blokkerend liep het een stuk beter en Schneidmiller en Pesti vonden aanvallend hun draai. Een score van De Vries bracht de stand op 17-14. Orion kwam terug tot 21-20, waarna weer De Vries succesvol was; 22-20. Een ace van Laane trok de stand gelijk, maar na 22-22 trok Amysoft Lycurgus de set naar zich toe. Het was invaller Van Gent die via het blok het beslissende punt aantekende.

Na een moeilijke derde set kwam de wedstrijd tot een onbeschrijfelijke ontknoping. Het begon met de eerste rode kaart, plus een punt tegen, als trainer voor coach Taaij wat de stand in de slotfase op een 21-19 achterstand zette. Het werd zelfs 20-23, maar daarna begon het. Amysoft Lycurgus beleefde de beste fase van het seizoen in de slotfase van set vier. De side-out was subliem. Iedereen speelde op de toppen van zijn kunnen. Alles kwam samen. Het werd eerst 23-23 en vervolgens werkte Amysoft Lycurgus maar liefst negen matchpoints weg. Het was een onneembare horde. De focus en strijdlust was perfect. De ene rally was nog meeslepender dan de andere. Iedereen had zijn aandeel, maar vooral Schneidmiller, topscorer met 26 punten, en Huus onderscheidden zich aanvallend. Het team bleef rustig en werd beloond voor de geweldige scherpte. Op setpoint twee was het met een uitgeslagen aanval na een adembenemende rally raak.

Vervolgens liet Amysoft Lycurgus het in de vijfde set niet meer aanbranden. De scherpte bleef en via 3-1 en 10-9 zette Amysoft Lycurgus de toon. Een ace van Schneidmiller in de ultieme spannende slotfase betekende 13-10 voor de regerend bekerwinnaar. Vervolgens toonde Pesti zijn kwaliteiten en stonden er op 14-11 drie matchpoints op het scorebord. Huus maakte het op fraaie wijze met een een spetterende knal af.

Na vier eerdere nederlagen tegen Orion was het in de belangrijkste ontmoeting raak. De ontlading was gigantisch. Vreugdetranen vloeiden rijkelijk. En zeker voor de manier waarop mag deze twaalfde prijs in de historie van de club hoog ingeschaald worden.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD