Amysoft Lycurgus sluit het jaar af met 3-0 winst in Barneveld

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft het volleybaljaar 2021 zaterdagavond afgesloten met een 3-0 overwinning op Simplex/SSS. De setstanden Barneveld waren 20-25, 22-25 en 26-28. Amysoft Lycurgus gaat als derde richting de tweede competitiehelft met 27 punten uit 11 wedstrijden. Vier punten minder dan koploper Active Living Orion.

In de wetenschap dat kort voor de wedstrijd duidelijk werd dat zeker nog tot 14 januari volgend jaar publiek niet welkom is bij topsport begon Amysoft Lycurgus aan het laatste avontuur van het jaar. De technische staf onder leiding van coach Arjan Taaij koos in de basis voor Geoffrey van Gent, Bjarne Huus, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Marcus Held. Joël Schneidmiller traint weer mee, maar bleef nog aan de kant.

Het meest opvallende deel van de wedstrijd was het tweede deel van de derde set. Amysoft Lycurgus stond met 17-7 voor en het einde van de wedstrijd leek een kwestie van tijd, maar het lukte niet om nog gemakkelijk tot scores te komen. Eerst kon een serveserie van Robin van Weerd niet gestopt worden. Dat leverde zes punten op voor de thuisploeg. Ondertussen waren in het verloop van de set Maarten Bartels, Luuk Hofhuis en Tieme de Jong binnen de lijnen gekomen voor Huus, De Vries en Held. SSS kreeg steeds meer geloof en Amysoft Lycurgus kwam zelfs met 23-20 achter.

Met dank aan goed serveren van Matautia kwam toch het eerste matchpoint op het scorebord; 24-23. Van Gent sloeg daarna via het blok uit. Vervolgens kreeg SSS een setpoint, maar een pipe van Matautia trok de stand weer gelijk. Van Gent zorgde voor 26-25 en 27-26. Op het derde matchpoint was het raak. Een blok van Hofhuis en de terug gewisselde Huus betekende alsnog een 3-0 zege. Via 28-26 setwinst met meer dan de hakken over de sloot.

Net als voor iedereen kwam de terugval voor Taaij uit de lucht vallen. ‘We speelden de eerste twee en halve set heel solide. Lage foutenlast en passend heel goed. Niets aan de hand. Ik had wat wissels doorgevoerd, maar hen trof geen blaam. Het waren de jongens die bleven staan die het lieten liggen. Het is jammer, want we trainen de hele week hard. Ook de jongens die weinig speeltijd krijgen en dan moet ik toch ingrijpen middels terug wisselen in een poging het tij te keren. Gelukkig hebben we het nog rechtgezet, maar dit mag domweg niet gebeuren.’

In de eerste twee sets was Amysoft Lycurgus steeds de bovenliggende partij. Waarbij in de eerste set de thuisploeg heel matig serveerde en de bekerwinnaar daar enigszins mee in het zadel hielp. Aan de andere kant speelde Amysoft Lycurgus clean en maakte niet al te veel fouten. De maximale voorsprong in de eerste set bedroeg bij 23-17 zes punten. Het was Van Gent die het met een harde klap afmaakte; 25-20.

Set twee verliep aanvankelijk ook naar verwachting. Een prima score van Borst door het midden betekende als 12-8. De voordelige marge bleef niet in tact. Op 18-18 kwam SSS voor het eerst langszij. Dat gebeurde bij 19-19 nog een keer, waarna Amysoft Lycurgus toch wegliep naar 23-19. Mede dankzij twee scores van Van Gent. De thuisploeg kwam nog een keer terug tot 24-22 waarna een uitgeslagen serve en vervolgens een uitgeslagen aanval een 2-0 voorsprong in sets betekende.

Matautia was topscorer met vijftien punten. Van Gent noteerde twaalf geslaagde scores. Amysoft Lycurgus gaat nu richting het kerstreces en heeft na woensdag een weekje vrij. De competitie hervat op zaterdag 8 januari met de topper in het Alfa-college Sportcentrum tegen Draisma Dynamo. Mogelijkerwijs zou het ook kunnen dat de begin december gecancelde achtste finale in de beker dan gespeeld wordt. Deze optie wordt momenteel verkend.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS