Amysoft Lycurgus op jacht naar zevende bekerfinale

Geschreven door: Theo Sikkema

Vanavond de halve finale van het bekertoernooi. Amysoft Lycurgus ontvangt de verrassende halvefinalist Numidia Topvolleybal Limburg. De promovendus rekende in de kwartfinale in de eigen hal in Linne af met Draisma Dynamo via een 3-1 zege. Op diezelfde avond versloeg Amysoft Lycurgus in Apeldoorn SV Dynamo Heren 2 met 3-0.

En zo komt het bekertoernooi in de halve finale langzaam tot een climax. Amysoft Lycurgus won de afgelopen twee jaar de beker en is er alles aan gelegen om in de eindstrijd de kans te krijgen de beker nog minstens een jaar in Groningen te houden. Amysoft Lycurgus kan voor de zevende keer de finale halen. De beker werd tot nu toe drie keer gewonnen.

De generale repetitie afgelopen weekend geeft aanleiding voor vertrouwen. Ondanks de 3-2 nederlaag in het Alfa-college Sportcentrum waren de reacties na afloop positief. De ploeg van coach Arjan Taaij speelde met energie en streed voor ieder punt. De wil om te winnen spatte er vanaf. Iets waar het de afgelopen periode aan ontbrak. De 3-0 nederlaag bij het Talentteam Papendal anderhalve week geleden was het dieptepunt van een zwakke fase. Er is onderling gesproken en de duidelijkheid naar elkaar toe lijkt te zorgen voor vrijer spel en meer spelvreugde. Nou is het altijd zo dat één zwaluw geen zomer maakt, dus is het zaak om de herstart een prettig vervolg te geven.

Wat niet wil zeggen dat de finale zomaar even bereikt wordt. Bij promovendus Numidia hebben twee buitenlandse spelers nieuw elan gebracht. Ryan Poole uit Engeland en de Amerikaan David Kisiel zorgen voor nieuwe energie en de nodige overwinningen. Amysoft Lycurgus kan erover meepraten. Eind januari verloor de Bluearmy in de competitie met 3-2 na een 2-0 voorsprong in sets. Dat was overigens net na de grote coronagolf binnen de selectie. Wat ongetwijfeld toen een negatieve rol speelde.

Corona heerste de afgelopen periode bij Numidia. De competitiewedstrijd afgelopen weekend tegen Simplex SSS is daardoor uitgesteld. Eind vorige week ontbrak een groot deel van de selectie op de training. Zo blijft corona helaas teveel invloed hebben op een normaal verloop van het seizoen. Wat niet is veranderd is dat het winnen van de beker de kortste weg blijft naar plaatsing voor Europees volleybal. Alle reden om deze halve finale aan te grijpen en om te zetten naar een mooie winst met als beloning het spelen van de finale op Paasmaandag 18 april.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

03 december 2022

20:00

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport
BESTEL TICKETS

11 december 2022

Active Living Orion Samen Lycurgus