Amysoft Lycurgus naar halve bekerfinale via 3-1 zege op VoCASA

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft zich vrijdagmiddag geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. In Nijmegen werd VoCASA met 3-1 verslagen. De setstanden waren 25-22, 14-25, 20-25 en 23-25. In de halve finale speelt Amysoft Lycurgus zaterdagavond om 20.00 uur in Doetinchem tegen Active Living Orion.

Orion versloeg Bielderman Koetsier SSS in Barneveld met 3-0. In het verkorte bekertoernooi spelen de beste acht uit de reguliere competitie tegen elkaar op vrijdag. Na de halve finale op zaterdag is de finale paasmaandag in MartiniPlaza in Groningen. Het wordt de vierde confrontatie dit seizoen tegen Orion. Amysoft Lycurgus won drie keer.

Coach Arjan Taaij begon met Geoffrey van Gent, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr in de basis. De eerste set was een lastige. In sporthal Neerbosch zit een laag plafond en dat vroeg om aanpassingen om niet te vaak het plafond te raken. De thuisploeg speelde vrijuit en met lef. Vooral Tom van Steenis kwam regelmatig gevaarlijk door. Alleen bij 3-4 stond Amysoft Lycurgus op voorsprong. Verder was het steeds tegen een achterstand aankijken. Het werd nog 19-19, maar doordrukken zat er niet in. Na 24-21 scoorde Tuinstra nog via een pipe, maar het was Imre Harnischmacher die met een simpel tikje aan het net de set afmaakte.

In de tweede set stond er geen maat op Amysoft Lycurgus. De energie en overtuiging was er. De punten kwamen gemakkelijk op het scorebord. Na een ace van Tuinstra stond het al 14-4. Het was een kwestie van gretig de set uitspelen. Via een aantal goede services van Van Gent boven de twintig punten werd het 24-14. Vervolgens was een tikje van Ghanbari voldoende om de stand in sets gelijk te trekken.

Een lastige start in set drie, 5-1 achter, werd snel weggewerkt naar 10-10. Vervolgens had Amysoft Lycurgus controle in de set. Vanaf 11-11 scoorde Van der Schaaf twee keer en een ace van Herr erover heen betekende 14-11. Dat sprintje was voldoende om steeds aan de goede kant van de score te blijven. Er werd strak geserveerd waardoor de druk er vol op bleef staan. Op 20-18 kwam Sam Gortzak in het veld voor de serve. Met succes, want twee aces verder was het verschil vier; 22-18. Het slot van de set was wat rommelig, maar winst kwam nooit in gevaar voor Amysoft Lycurgus. Een uitgeslagen aanval maakte een eind aan de set; 25-20.

In de laatste set hetzelfde spelbeeld. De thuisploeg bleef het proberen waardoor Amysoft Lycurgus het hoofd koel moest houden. De voorsprong in de set werd nooit groot. Sterker nog er moest bij een 18-16 achterstand alles aan gedaan worden om het in vier sets af te maken. Dat lukte dankzij een sterk eindschot. Het waren de twee beste spelers van de wedstrijd Van der Schaaf en Van Gent die zich aanvallend wisten te blijven onderscheiden. Via Van der Schaaf kwamen twee setpoints op het bord; 24-22. Uiteindelijk was het aanvoerder Borst die de wedstrijd naar het verleden tikte.

Amysoft Lycurgus speelt zaterdagavond vanaf 20.00 uur de halve finale.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus