Amysoft Lycurgus na goed begin met 3-1 onderuit in Apeldoorn

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Amysoft Lycurgus zaterdagmiddag in de topper tegen Draisma Dynamo niet gelukt om de negatieve teneur te doorbreken. Na een goed begin werd in Apeldoorn duidelijk met 3-1 verloren via de setstanden 23-25, 25-21, 25-16 en 25-19. Amysoft Lycurgus is door de nederlaag gezakt naar de derde plaats in de kampioenspoule.

Cruciaal was de fase in de tweede set waarbij Amysoft Lycurgus bij een 1-0 voorsprong in sets een 12-7 voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. In die fase tekende zich af hoe de rest van de wedstrijd zich zou ontvouwen. Er volgde een 10-2 run voor de formatie van coach Redbad Strikwerda. Dynamo ging beter serveren daar kreeg Amysoft Lycurgus verdedigend maar geen grip op. Dat leidde het verlies van de tweede set in. Nico Maneschijn en Sjoerd Hoogendoorn waren de mannetjesputters bij de thuisploeg in serverende zin. Jeroen Rauwerdink timmerde er ook stevig op los. Hoogendoorn en Rauwerdink waren samen goed voor veertig punten. Dynamo noteerde in totaal vijftien aces. Passend ging het het niveau bij Amysoft Lycurgus door de servedruk omlaag waardoor aanvallende kansen schaarser werden. Zo rolde het spel meer en meer richting de thuisploeg.

Coach Arjan Taaij was na afloop helder. ‘Dynamo is gewoon beter, maar dat wisten we vooraf al. Iedereen in beide selecties kan goed volleyballen, maar zij hebben twee spelers van buitencategorie en dan win je wedstrijden.¬† Wij zijn als technische staf tevreden over wat we hebben laten zien. Het was vele malen beter dan woensdag en we hebben er alles aan gedaan. Dit was ook niet de wedstrijd om de nederlaag in Sliedrecht recht te zetten. Als er iets te halen valt moeten we dat natuurlijk niet nalaten, maar het verschil was duidelijk. De wil en de energie was er. We wilden werken en hadden weinig klagen over ons zelf. Gaandeweg neemt de druk toe en dan is de realiteit duidelijk. Dat is niet zo ingewikkeld. De realiteit is ook dat de komende twee wedstrijden cruciaal worden.’

Taaij stuurde ten opzichte van de nederlaag in Sliedrecht afgelopen woensdag Geoffrey van Gent vanaf het begin als diagonaal het veld in. Verder begonnen Bennie Tuinstra, Thomas Douglas-Powell, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr. In de eerste set was sprake van een echte wedstrijd. Het ging over en weer en vanaf 18-18 nam Amysoft Lycurgus het heft in handen met een paar prima scores. Via een blok van Herr, een geslaagde aanval van Tuinstra en Van Gent werd het 21-19. Deze voorsprong werd gekoesterd en met veel passie geprobeerd vast te houden. Het werd nog 23-23, maar Douglas-Powell en Ghanbari waren attent bij het net toen de bal tegen de grond gedrukt kon worden. Zo won Amysoft Lycurgus de eerste set en was sprake van het nodige positivisme.

Hetgeen in de tweede set dus volledig verdween. Het was vanaf de derde set achter de feiten aanlopen. Aan het begin van beide sets werd nog een enkele keer een voorsprong verkregen, maar halverwege de sets was het verschil al gemaakt. Bij een 15-10 achterstand in de derde en 15-11 in de vierde set werd duidelijk dat het niet zou lukken om Dynamo punten afhandig te maken. Af en toe werden nog mooie punten gemaakt en met het inbrengen van Erik van der Schaaf , Jerome Cross en Sam Gortzak probeerde de technische staf het tij nog te keren, maar daarvoor was het overwicht van Dynamo helaas te groot. De cijfers 25-16 en 25-19 spraken voor zich.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Active Living Orion op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om het uitzicht op de tweede plaats in eigen hand te houden. Door de nederlaag tegen Dynamo is de achterstand opgelopen naar acht punten  en met nog drie speelrondes te gaan is dat een hopeloze achterstand.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus