Amysoft Lycurgus met klinkende 3-0 zege stevig op plek twee

Geschreven door: Theo Sikkema

Wat was het een fantastische middag in het Alfa-college Sportcentrum. Een spetterende 3-0 (25-20, 25-16 en 25-19) zege van Amysoft Lycurgus op Draisma Dynamo en een mooi emotioneel afscheid voor aanvoerder Dennis Borst na afloop. Nooit gaat iemand nog met nummer 18 spelen. Dat rugnummer zal altijd aan Borst toebehoren. 

Door de winst zet Amysoft Lycurgus een belangrijke stap richting een eventuele finale om de landstitel. De ploeg van coach Arjan Taaij staat nu alleen op de tweede plaats in de kampioenspoule met acht punten. Dynamo blijft op vijf staan en Sliedrecht Sport heeft vier punten. Active Living Orion is met nog twee speelrondes te gaan met dertien punten royaal uit beeld. Amysoft Lycurgus moet nog op bezoek bij Orion en Sliedrecht en heeft nog drie punten nodig om definitief zeker te zijn van de zevende finale op rij.

Wat het extra mooi maakte was dat het Alfa-college Sportcentrum met 650 toeschouwers goed gevuld was en voor een heerlijke ambiance zorgde. Een beleving die we meer dan twee jaar hebben moeten missen. De wedstrijd die zich vervolgens ontspon liet een spelbeeld zien waar vooraf niemand waarschijnlijk rekening mee heeft gehouden. Amysoft Lycurgus speelde zo overtuigend dat de gasten uit Apeldoorn werkelijk geen poot aan de grond kregen. Op alle fronten was de thuisclub beter. Met speels gemak kletste Amysoft Lycurgus er een 3-0 zege uit. Presteren op het moment dat het moet hoop je als sporter altijd op, maar dat het er dan ook uitkomt is het echt genieten.

In de basisopstelling was geen reden om iets te veranderen. Marcell Pesti, Bjarne Huus, Joël Schneidmiller, Dennis Borst, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen aan het cruciale karwei. De druk was hoog, maar daar gingen de spelers op een geweldige manier mee om. De start was fenomenaal goed en zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Een blok van Borst betekende al 8-4. En korte tijd later blokkeerde Huus de stand naar 18-11. Met zes killblocks in de eerste set heerste Amysoft Lycurgus aan het net. Zo denderde de thuisploeg door de set en kreeg op 24-17 de eerste setpoints. Dynamo wist er nog twee weg te werken, maar een pipe via Schneidmiller voltrok het vonnis over de eerste set.

Het was wachten op het antwoord van Dynamo, maar het kwam niet. De Apeldoorners hadden de vorige zes confrontaties tegen Amysoft Lycurgus weten te winnen, maar de formatie van coach Redbad Strikwerda kwam geen moment in de buurt. Ook in de tweede set was het niveauverschil onvoorstelbaar groot. Een fraaie ace van De Vries bracht de stand op 20-11. Het was dezelfde De Vries die het op 24-16 afmaakte. Het begin van de derde set gaf een iets ander beeld. Dynamo kwam met 5-2 voor, maar Amysoft Lycurgus poetste de achterstand in no-time weg en nam snel weer een ruime voorsprong. De maximale voorsprong bedroeg zeven punten bij 17-10. Een foutserve van Frits van Gestel was de laatste actie van de wedstrijd. Zo boekte Amysoft Lycurgus een nauwelijks te bevatten eenvoudige en overtuigende zege.

Het vormde de ideale opmaat naar het afscheid van Dennis Borst. Er was voor dit moment gekozen, omdat tegen Dynamo formeel de laatste thuiswedstrijd was, niet wetende wat er nog gaat komen. Iedereen bleef in de zaal en alle emoties waren voelbaar. Na acht jaar Amysoft Lycurgus komt er een eind aan de loopbaan van Borst. Hij werd toegesproken door voorzitter Arie Wink, die bekendmaakte dat zijn rugnummer 18 voor altijd voor hem is. Het is een speciaal nummer. Zijn in 2006 overleden vader was op 18 februari jarig. Tranen vloeiden rijkelijk. Het maakte de emotionele middag compleet.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD