Amysoft Lycurgus maakt het niet af en mist de finale om de landstitel

Geschreven door: Theo Sikkema

Wat een teleurstelling voor Amysoft Lycurgus. Het in eigen hand hebben en het dan niet afmaken. In Sliedrecht verloor Amysoft Lycurgus met 3-1 (25-21, 17-25, 19-25 en 19-25) van Sliedrecht Sport. Doordat Draisma Dynamo met 3-1 won van Active Living Orion is het over en uit. 

Zo komt er geen zevende finale op rij en geen mooie serie finalewedstrijden, maar resteert aanstaande maandag de bekerfinale in Ede tegen Orion als laatste wedstrijd van het seizoen. Amysoft Lycurgus wist het ondanks winst in de eerste set niet af te dwingen. Passend stond de ploeg teveel onder druk en verzon daar geen oplossing voor. Een enorme deceptie. Na de opleving en het betere spel de afgelopen weken lag het bereiken van de finale in het verschiet. Het in eigen hand hebben en het dan niet afmaken doet zeer. Aan de andere kant gaat het wel om pieken op het juiste moment. Dat gebeurde niet en dan heeft de concurrentie er uiteindelijk meer recht op.

Met de vaste basis van de laatste weken Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begon Amysoft Lycurgus aan het beslissende duel in de kampioenspoule. In de wetenschap dat een 3-2 zege toereikend was. Na een aftastende beginfase kwam Amysoft Lycurgus halverwege de set op een kleine achterstand; 14-17. Na een time-out van coach Arjan Taaij kantelde de set direct in het voordeel van Amysoft Lycurgus. Een sterke eindsprint bracht de set binnen. Mede dankzij een sterke servebeurt van invaller Geoffrey van Gent. Hij serveerde drie punten op rij binnen. Het werd nog 20-19, maar daarna was de scherpte volledig daar. Met drie scores van Pesti, waaronder een ace. Een blok van De Vries bracht de stand op 23-19. Waarna Pesti het op setpunt twee afmaakte.

De tweede set was er eentje om snel te vergeten. Vooral aanvallend liep het niet. Schneidmiller had het heel lastig en kwam er amper doorheen. Tot 10-10 ging het gelijk op. Daarna liep Amysoft Lycurgus achter de feiten aan. Aan de strijdlust en energie lag het niet. De wil om te winnen was groot, maar het kwam er niet van. Na 18-16 achter was het over en uit. Met duidelijk setverlies; 25-17.

Ook in de derde set was het verhaal wat Amysoft Lycurgus betreft niet goed. Er stond al snel een 7-2 achterstand op het scorebord en daar kwam Amysoft Lycurgus nooit meer van bij. Austin Matautia kwam in het veld voor Schneidmiller en Tieme de Jong kwam Held vervangen. De achterstand werd nooit minder dan vier punten. Er was te weinig servedruk om een serie te maken. En passend en aanvallend bleef het te moeizaam gaan. Gevolg een 25-19 setverlies.

En in set vier was het feitelijk hetzelfde verhaal. Sliedrecht Sport speelde vrijuit en Amysoft Lycurgus bleef worstelen met zichzelf. De scherpte en overtuiging ontbrak om een winnende wedstrijd te spelen. Bij een 10-5 achterstand was duidelijk dat het heel lastig zou worden om het in eigen hand te houden. Van Gent kwam in het veld voor Pesti om aanvallend meer grip te krijgen, maar het kalf was al verdronken. De achterstand bedroeg maximaal negen punten bij 22-13. Op serve van Schneidmiller, in plaats van Huus, werden nog een paar punten teruggehaald. Maar de duidelijke nederlaag kon niet voorkomen worden.

Nu de teleurstelling snel wegspoelen en alle focus op de bekerfinale van aanstaande maandag. De finale tegen Orion begint om 13.00 uur in de Van der Knaaphal in Ede.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS