Amysoft Lycurgus laat winstkansen in Apeldoorn liggen

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus is zaterdagavond in Apeldoorn tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Draisma Dynamo was met 3-1 te sterk via de setstanden 19-25, 25-20, 23-25 en 22-25. Amysoft Lycurgus staat derde in de Eredivisie met 12 punten uit 5 wedstrijden.

Zowel in de derde en vierde set had Amysoft Lycurgus winstkansen, maar liet het op de beslissende momenten afweten.

Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Dennis Borst, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held vormden de basis. Maarten Bartels was ziek in Groningen achtergebleven en Bjarne Huus kampt nog met blessureklachten. Voor dat de wedstrijd goed en wel begonnen was stond Amysoft Lycurgus al met 6-1 achter. De scherpte ontbrak en dat achtervolgde de bekerwinnaar de hele set. Aanvallend begon het wel beter te lopen, maar passend, blokkerend en serverend werden teveel fouten gemaakt om echt terug te komen in de set. Het werd via een ace van Pesti 14-12 en Matautia scoorde na een sterke serve van Schneidmiller 16-14, maar dichterbij kwam Amysoft Lycurgus niet. Dynamo liep weg naar 19-14 en nam daarmee een beslissende voorsprong in de eerste set. Uiteindelijk ging 25-19 in de boeken.

De tweede set gaf een heel ander beeld. Na een aarzelend begin kreeg Amysoft Lycurgus langzaam meer kleur op de wangen en nam regie in de wedstrijd. Een 9-6 achterstand werd weggewerkt en Matautia tekende voor de 15-14 voorsprong. Een sterke servereeks van De Vries zorgde voor de beslissing. Twee aces van de middenman, een blok van Borst en een uitgeslagen aanval bracht de score op 19-14. Schneidmiller kwam op stoom en via een aantal scores van hem bleef de voorsprong in tact. Een ace van Matautia resulteerde in zeven setpoints; 24-17. Uiteindelijk maakte Pesti het met een slim balletje af; 25-20.

In set drie had Amysoft Lycurgus lange tijd het betere van het spel. Er was veel servedruk en aanvallend ging veel goed. Een ace van Matautia betekende 13-9. Het luidde een fase in waar de ploeg van coach Arjan Taaij de set in haar voordeel had moeten beslissen. Het lukte niet om een 19-15 voorsprong over de streep te trekken. Dynamo ging iets beter spelen en Amysoft Lycurgus kwam passend onder druk te staan. Dat bracht de thuisploeg in het zadel. Vanaf 20-20 liep Amysoft Lycurgus achter de feiten aan. Kansen waren er genoeg, maar uiteindelijk betekende een stopfout van Matautia setverlies; 23-25.

In de laatste set leek het ook de kant van Amysoft Lycurgus op te rollen, maar een 10-3 voorsprong bleek onvoldoende om de set binnen te roeien. Dynamo gaf meer gas en Amysoft Lycurgus ging verkeerde keuzes maken. Toen Pesti 18-15 maakte leek de terugkeer van de thuisploeg gestopt, maar niets bleek minder waar. Een serveserie van Van Gestel bracht veel problemen. Passend werd het lastig en vanaf 20-20 scoorde Dynamo drie punten op rij. Schneidmiller sloeg vervolgens een bal uit en drie matchpoints tegen was daarvan het gevolg. Borst sloeg nog eentje weg, maar Brilhuis maakte het af.

Schneidmiller was wel topscorer met 18 punten.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD