Amysoft Lycurgus laat winst liggen in Doetinchem

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft in de vijfde speelronde van de kampioenspoule met 3-2 verloren bij koploper Active Living Orion. De setstanden in Doetinchem waren 23-25, 25-19, 28-30, 25-19 en 11-15. Amysoft Lycurgus kreeg voldoende kansen op meer, maar blijft wel tweede in de stand.

De beslissing valt komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Een 3-2 overwinning volstaat om voor de zevende keer op rij de finale om de landstitel te halen.

De basis was dezelfde als de laatste weken. Marcell Pesti, topscorer met 20 punten, Bjarne Huus, Joël Schneidmiller, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen aan het karwei in de wetenschap dat een 3-0 zege definitieve plaatsing voor de finale om de landstitel zou betekenen. Tot 4-4 ging het gelijk op. Daarna trok Orion vooral door veel servedruk een sprint naar 14-8. Vervolgens kwam Amysoft Lycurgus puntje voor puntje terug in de set. Huus speelde een belangrijke rol. De Noor tekende voor 16-13, 18-16 en de gelijkmaker bij 19-19. Daarna lukte het net niet om het af te maken. De Vries maakte met een slim balletje nog 23-22 en Schneidmiller 24-23, maar daarna was het gebeurd.

De tweede set liet een overtuigend spelend Amysoft Lycurgus zien. Vanaf het begin liet de ploeg van coach Arjan Taaij zien te willen winnen. Er was veel energie en strijdlust. Een 10-7 voorsprong voor Amysoft Lycurgus werd nog weggewerkt door de thuisploeg, maar na een gelijk opgaande middenfase trok Amysoft Lycurgus het laken van de tweede set in de slotfase naar zich toe. Onder aanvoering van een sterk serverende Schneidmiller werd de basis gelegd. Ondersteunt door een paar sterke punten van De Vries. Een uitgeslagen aanval aan de kant van Orion deed de rest.

Set drie bracht heel veel spanning. Maar onnodig. Amysoft Lycurgus zat prima in de set en kwam met 22-18 voor. De bekerwinnaar leek op weg naar een 2-1 voorsprong in sets, maar liet het lopen. Een paar eigen foutjes hielpen Orion mee in het zadel. Na 23-23 kreeg Amysoft Lycurgus nog wel twee setpoints, maar het lukte niet om ze te benutten. Vervolgens was het een kwestie om een aantal setpoints van Orion weg te werken. Dat lukte een aantal keren, maar op 29-28 was een aanval van Orion er teveel aan. Een gemiste kans om op 2-1 in sets te komen.

De vierde set was een beetje een kopie van de derde. Amysoft Lycurgus liep snel weg van Orion, dat de nodige wissels toegepast had. Een 2-1 voorsprong in sets betekende de definitieve eerste plek in de kampioenspoule. Een 13-7 marge leek al voldoende voor Amysoft Lycurgus, maar het werd toch nog spannend. Orion kwam terug tot 18-18, maar vervolgens trok Amysoft Lycurgus aan het langste eind. Schneidmiller noteerde 23-19 en dat bleek voldoende om een vijfde set af te dwingen. Een blokje in het midden van wederom Schneidmiller trok de set over de streep.

In de vijfde set was de koek een beetje op. Het lukte niet meer om met  volle overgave de kansen te benutten. Amysoft Lycurgus nam nog wel een 4-1 voorsprong, maar slaagde er niet om het vol te houden. Via 6-6 volgde een 10-7 achterstand. Schneidmiller maakte nog wel 11-10, maar dichterbij kwam Amysoft Lycurgus niet. Zo lukte het net niet om Orion de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Amysoft Lycurgus heeft nu negen punten. Een punt meer dan Draisma Dynamo. Sliedrecht Sport is al uitgeschakeld.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD