Amysoft Lycurgus laat kans op kampioenschap liggen na 3-1 verlies

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Amysoft Lycurgus niet gelukt om in eigen huis landskampioen te worden. In de tweede finale van de best-of-three was Amysoft Lycurgus zaterdagmiddag duidelijk de mindere van Draisma Dynamo. De 3-1 nederlaag via de setstanden 21-25, 14-25, 25-21 en 18-25 liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Zondag is vanaf 15.00 uur de beslissende finale in Apeldoorn.

De vaste zeven begonnen aan het karwei. Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr waren de starters.

In de eerste set ontbrak de overtuiging bij Amysoft Lycurgus. Het lukte niet om Dynamo direct de wil op te leggen. De gasten namen direct een voorsprong van een aantal punten en daar liet Amysoft Lycurgus de hele set achteraan. Het werd snel 4-8. Amysoft Lycurgus probeerde wel wat van de achterstand af te snoepen, maar dat lukte niet echt. Via Cross kwam de thuisploeg nog het dichtste bij op 18-20. Daarna liep Dynamo weer weg naar 20-24 en was het op setpoint twee raak.

De tweede set was er eentje om snel te vergeten. Het liep totaal niet bij Amysoft Lycurgus. Daar waar Dynamo de finale versnelling geschakeld had pruttelde de motor bij de ploeg van coach Arjan Taaij. Te weinig servedruk en blokkerend verdedigend ging te weinig goed. Amysoft Lycurgus was een onherkenbaar geheel ten opzichte van de laatste wedstrijden. Een kansloze 25-14 setverlies was het gevolg.

In set drie liet Amysoft Lycurgus een teken van leven zien. Na 8-8 trok de drievoudig landskampioen een sprintje en nam een 13-10 voorsprong. Dat bleek de opmaat naar setwinst. Dynamo drong nog wel weer aan, maar de side out was voldoende goed om de bovenliggende ploeg te blijven. Toen Ghanbari 19-16 noteerde gloorde setwinst. Een pipe van Tuinstra bracht de stand op 21-19 en toen Borst in het midden met overtuiging scoorde was het 24-20. Hoogendoorn deed nog een keer wat tegen, maar vervolgens was het Cross die het afmaakte; 25-21.

Vervolgens lukte het niet om het langzaam iets beter wordende niveau door te trekken. Dynamo trok het initiatief weer naar zich toe om niet meer los te laten. Amysoft Lycurgus had eenvoudigweg een mindere dag en kon het tij niet keren. Een mooi blok van Herr was goed voor 12-14, maar dichterbij kwam Amysoft Lycurgus niet. De gasten waren te scherp om nog een set te laten lopen. In de slotfase van set vier bij 15-20 was duidelijk dat de derde finale zondag de beslissing gaat brengen in wie van beide teams de nieuwe landskampioen wordt. De laatste aanval via Van der Schaaf ging net uit; 18-25.

De beslissende finale begint zondag om 15.00 uur in Apeldoorn.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus