Amysoft Lycurgus kansloos onderuit in topper tegen Orion

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Amysoft Lycurgus zondagmiddag niet gelukt om Active Living Orion de voet dwars te zetten. In het Alfa-college Sportcentrum was de koploper met 3-0 te sterk via 18-25, 17-25 en 19-25. Amysoft Lycurgus blijft door de nederlaag derde met 40 punten uit zeventien wedstrijden en zag doordoor de kansen op plek twee aan het eind van de reguliere competitie ook drastisch slinken.

Het was jammer dat het in de eerste thuiswedstrijd sinds ruim twee maanden en een duel met fans erbij zelfs drie maanden geleden niet lukte om het publiek meer te bieden dan wat nu op de vloer gelegd werd. Het leek dat de zware wedstrijd uit bij Taurus nog in de benen zat bij de meesten. Na de 3-1 winst in Houten lagen de meeste spelers pas ver na middernacht in bed, waardoor de aanloop verre van ideaal was.

Het was bovendien al de vierde wedstrijd van de week. Fysiek een meer dan gemiddelde inspanning. De energie spatte er mede daarom ook wel niet altijd vanaf tegen de koploper waarvan vooraf bekend was dat ze nog ongeslagen zijn in de competitie en echt boven de rest uitsteken. Coach Arjan Taaij was na afloop helder. ‘De verwachtingen kunnen voorlopig overboord. We wisten het al wel, maar het kwaliteitsverschil met Orion is groot. Dat het al onze vierde wedstrijd van de week was heeft dan ook zeker geen doorslaggevende rol gespeeld. Orion is gewoon een stuk beter. Ze hebben meer chemie, meer oplossend vermogen en meer verantwoordelijkheidsgevoel voor situaties in het veld. Wij zijn een jong team en zitten in een andere fase. Voor ons is het zaak om gewoon goed volleybal te spelen en dan maar kijken waar het schip nog kan stranden richting de finale. Het is nog vier weken tot het begin van de kampioenspoule. Het is jammer dat we het publiek niet meer hebben kunnen bieden, maar dat is de realiteit van nu. Je hebt verliezen en dieptepunten nodig om later te kunnen schitteren.’

De basis met Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen aan de testcase. Van meet af aan was duidelijk dat de machine die Orion heet niet te stoppen is op het moment dat je als tegenstander veel te veel fouten maakt. Amysoft Lycurgus had in de eerste set zelfs een negatief rendement. Er werden meer fouten gemaakt dan eigen gemaakte punten. Dat was al een teken aan de wand. Weinig spelers haalden hun niveau. Pesti was één van de weinigen die aanvallend af en toe een vuist kon maken.  Bjarne Huus, die aan het begin van set twee in het veld kwam voor de tegenvallende Matautia, speelde op zijn slimme wijze de punten bij elkaar.

Het was veel te weinig om Orion bang te maken. De spelverdeling stond ook onder druk. Tieme de Jong verkwam Held verhangen aan het slot van de eerste en tweede set plus set drie. Zo was in totaal de basis veel te wankel om kans te maken op een winnende wedstrijd. Het was helaas niet anders. Voldoende punten om aan te werken de komende weken richting de beslissende fase van het seizoen. Qua wedstrijden te beginnen komende donderdagavond in Apeldoorn waar SV Dynamo Heren 2 de opponent is in de kwartfinale van de beker.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD