Amysoft Lycurgus is voorlopig koploper na vlotte 3-0 zege op Talentteam

Geschreven door: Theo Sikkema

Het was weer met vertoon van macht dat Amysoft Lycurgus de vierde 3-0 zege van het seizoen boekte. Het Talentteam Papendal werd in het Alfa-college Sportcentrum via 25-21, 25-14 en 25-17 eenvoudig aan de kant gezet. Door het verrassende puntverlies van Draisma Dynamo (3-2 winst op Taurus) is Amysoft Lycurgus voorlopig koploper met 15 punten uit zes duels. Dynamo heeft een punt minder, maar nog een wedstrijd tegoed.

In de eerste set kostte het nog wat moeite om de side-out goed uit te spelen en was de servedruk nog niet helemaal op orde. Dat liep vanaf set twee beter en was het niveauverschil direct een groot. Amysoft Lycurgus speelde souverein en met veel overtuiging. Serverend werden door meerdere spelers met regelmaat een ace geproduceerd en aanvallend zorgde spelverdeler Luke Herr ervoor dat het spel uitstekend verdeeld werd met veel variatie. Naast Herr vormden Jerome Cross, Auke van de Kamp, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst en Steven Ottevanger de vaste basis. In de derde set verving Erik van der Schaaf Van de Kamp. Jesper van Muijden nam in de loop van de set de plek van Borst in en Jaron Spiegelaar kwam op enig moment Ottevanger vervangen.

Zoals afgelopen weken steeds bleek was van een wedstrijd geen sprake. In de eerste set kregen de talenten nog de meeste voet aan de grond. Vanaf 16-16 viel de beslissing. Via onder andere Tuinstra, Cross, Van de Kamp en een ace van Herr kwam 21-17 op het bord. Een ace van Cross bracht even later vier setpoints op het scorebord. Het was dezelfde Cross, die een prima wedstrijd speelde, die het afmaakte. De Canadees was met zestien punten topscorer.

In set twee en drie werd het verschil tussen beide ploegen steeds groter. De maximale voorsprong in de tweede set bedroeg twaalf punten toen Geoffrey van Gent, invaller voor de serve, via een ace 23-11 aantekende. Dennis Borst benutte het derde setpoint. In totaal maakte Amysoft Lycurgus tien aces verdeeld over zes spelers. Herr noteerde drie stuks, maar het illustreerde mooi de enorme servedruk die ontwikkeld werd. In de laatste set was de marge iets kleiner. Het grootste verschil stond aan het einde van de set op het scoreformulier. De 24-17 zorgde voor enige opwinding, omdat Mathijs Apine volgens scheidsrechter Mark-Jan Wijnstra via het blok gescoord had. Daar waren de meningen over verdeeld. Anders was het 25-16 geweest. Nu was het Cross die zich het volgende matchpoint niet liet ontglippen.

Aanstaande zaterdag wacht Amysoft Lycurgus een echte testcase tijdens de uitwedstrijd in Doetinchem tegen Active Living Orion. De ploeg waar in de finale van de Supercup begin oktober met 3-1 van gewonnen werd.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS