Amysoft Lycurgus in vijf sets onderuit tegen Orion

Geschreven door: Theo Sikkema

In de tweede speelronde van de kampioenspoule heeft Amysoft Lycurgus de eerste thuiswedstrijd tegen koploper Active Living Orion met 3-2 (25-17, 21-25, 20-25, 25-23 en 8-15) verloren. Na twee speelrondes staat Amysoft Lycurgus vierde en laatste met twee punten. Koploper Orion heeft zes punten meer.

Een stunt zat er helaas net niet in. Het werd een zinderende wedstrijd waarin het eigenlijk alle kanten op kon, maar uiteindelijk liet het nog ongeslagen Orion zien waarom ze zo goed zijn. Het spel is heel solide en er worden weinig fouten gemaakt. Amysoft Lycurgus werkte keihard en moest vanaf set twee lange tijd achter de feiten aanlopen. In de vierde set lukte het om een achterstand van vier punten om te buigen tot 19-19. Nadat Orion nog twee keer een voorsprong nam waren het een touché van Bjarne Huus, een blok van invaller Tieme de Jong en een uitgeslagen aanval van Adam White wat ervoor zorgde dat Amysoft Lycurgus de vierde set met 25-23 naar zich toe trok en een vijfde set af wist te dwingen. De Jong verving Held na de eerste punten in set vier met verve. De spelverdeler speelde met overtuiging en maakte zijn inzet meer dan waar.

Amysoft Lycurgus begon met Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held prima aan de wedstrijd en sloeg vanaf 11-10 toe. Orion gaf geen servedruk en maakte zelf de nodige fouten. Dat hielp Amysoft Lycurgus in het zadel. Toen Schneidmiller 18-13 aantekende was duidelijk dat de eerste set verrassend naar de thuisploeg zou gaan. Het eerste setverlies van Orion in 2022. Het was Schneidmiller die het met één van zijn 22 punten afmaakte.

Door verlies in set twee en drie moest een vijfde de beslissing brengen. Daarin schoot Amysoft Lycurgus tekort. Orion nam een 5-2 voorsprong. Via Schneidmiller en een uitgeslagen aanval kwam Amysoft Lycurgus terug tot 4-5, maar verder kwam het niet. Via de oerdegelijke Jonas Kokela werd het verschil vijf in het nadeel van de thuisploeg; 5-10. Daarmee was het lot wel bezegeld. Amysoft Lycurgus slaagde er niet in om in de vijfde set nog grip op de wedstrijd te krijgen. White serveerde nog net iets harder, waardoor de pass verder onder druk kwam te staan. En zo was 8-15 een logische uitslag. Het was op bij Amysoft Lycurgus.

Door de verrassende 3-1 nederlaag van Draisma Dynamo bij Sliedrecht Sport is het beeld totaal anders dan na speelronde één. Feit is dat Amysoft Lycurgus de twee komende thuisduels woensdagavond 30 maart tegen Sliedrecht Sport en zondagmiddag 3 april tegen Dynamo moet winnen om nog kansen te hebben op plek twee. Orion is met een voorsprong van zes punten op Amysoft Lycurgus wel uit beeld. Het duel tegen Sliedrecht begint woensdag om 20.00 uur.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus