Amysoft Lycurgus houdt Sliedrecht Sport met 3-1 van zich af

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus blijft in de competitie zonder puntverlies. In speelronde vier werd Sliedrecht Sport in MartiniPlaza met 3-1 verslagen via 23-25, 25-16, 25-18 en 25-14. Amysoft Lycurgus  is samen met Active Living Orion koploper met 12 punten uit vier wedstrijden.

In de eerste set liep het allemaal nog een beetje stroef. Ondanks een 8-3 voorsprong ontbrak het spelritme en de afstemming tussen spelverdeling en aanvallers. Daardoor kon Sliedrecht Sport terugkomen in de set en uiteindelijk zelfs winnen. Vervolgens ging het niveau bij Amysoft Lycurgus omhoog en was in set twee, drie en vier van spanning geen sprake meer.

Ondanks personele problemen de laatste twee weken kon coach Arjan Taaij een zo optimale ploeg laten starten. Geoffrey van Gent, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Dennis Borst, Niels de Vries, Steven Ottevanger en Markus Held vormden de basis. Amysoft Lycurgus had dus problemen in de eerste set. Na een snelle voorsprong nam Sliedrecht Sport het initiatief over en nam een 21-19 voorsprong. Borst door het midden, Schneidmiller met een klap en een bekeken balletje van Borst zorgden voor een 22-21 voorsprong voor de thuisploeg, maar setwinst glipte toch door de vingers. Een slim punt van Bart Yark betekende een setpoint in het nadeel van Amysoft Lycurgus, waarna een aanval van Schneidmiller geblokt werd; 23-25.

Het was ook het weerzien met Erik van der Schaaf en Jesper van Muijden. Van der Schaaf speelde de afgelopen drie seizoenen bij Amysoft Lycurgus en Van Muijden alleen het afgelopen jaar. Van der Schaaf begon sterk, maar kon dat rendement niet vasthouden. Het was één van de oorzaken van het veranderende wedstrijdbeeld. Amysoft Lycurgus had de controle. Blokkeerde beter en beschikte aanvallend over vele wapens. Van Gent had het in het begin lastig, maar knokte zich terug in de wedstrijd en maakte zeker in de vierde set belangrijke punten bij het verwerven van een grote voorsprong.

De spannende wedstrijd die op voorhand verwacht mocht worden kwam er niet. De ploeg van coach Paul van der Ven bleef aanvallend niet overeind en kon blokkerend geen aanvallen meer verstoren. In set twee maakte Amysoft Lycurgus het verschil na 10-8. Een 9-2 run leidde tot 19-10. Vervolgens was het een kwestie van de set uitspelen. Een foutje van Van Muijden betekende 25-16 setwinst. In set drie bleef het iets langer spannend en plaatste de bekerwinnaar de sprint na 16-14. De prima spelende Borst scoorde 20-16. Via Schneidmiller en een blok van Van Gent werd het 22-16. Schneidmiller maakte het met een bekeken balletje over de blokkering af; 25-18.

In de laatste set haakte Sliedrecht Sport na een snelle 9-5 achterstand nog een keer aan. De gasten maakten vijf punten op rij en kwamen met 10-9 voor. Een doortikbal van Held en twee aces op rij van de spelverdeler kantelden het beeld weer. Het vormde de basis voor gewonnen spel. Van Gent maakte in die fase vier van de vijf gescoorde punten; 21-13. Een gescoorde pipe van Schneidmiller bracht tien matchpoints. En bij de eerste was het al raak toen Floris van Rekom vol in het net sloeg; 25-14.

Schneidmiller groeide met 21 punten uit tot man van de wedstrijd.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD