Amysoft Lycurgus heeft plaatsing voor finale niet meer in eigen hand

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Active Living Orion zaterdag met 3-2 verloren. Na een 2-0 achterstand in sets lukte het om een vijfde set af te dwingen. Daarin ging het mis. De setstanden waren 25-22, 25-22, 15-25, 23-25 en 15-13. Door het verlies heeft Amysoft Lycurgus plaatsing voor de finale om de landstitel niet meer in eigen hand.

Het was de eerste nederlaag in de vierde onderlinge ontmoeting dit seizoen. De Supercup won Amysoft Lycurgus met 3-1 en in de competitie en in speelronde 1 van de kampioenspoule eindigde beide keren in een 3-2 zege.

Amysoft Lycurgus begon met Geoffrey van Gent, Thomas Douglas-Powell, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr aan het karwei in Doetinchem. Een sterk begin beloofde veel. Het stond snel 6-3, maar een aantal eigen fouten zorgden voor een achterstand. Een 13-6 run zorgde voor een 16-12 achterstand. Vervolgens knokte Amysoft Lycurgus zich terug naar 20-20, maar op de beslissende momenten lukte het niet. Met name het gebrek aan servedruk brak de ploeg op.

In de tweede set was het verhaal hetzelfde als aan het einde van de eerste set. Boven de twintig, de big points gaf Amysoft Lycurgus niet thuis. Cross tekende voor een 20-18 voorsprong. De Canadees kwam Van Gent al aan het begin van de set vervangen. Verkregen na keihard werken en het moeizaam kunnen ontlopen van de servedruk van Orion. Vervolgens scoorde de thuisploeg vijf punten op rij en stond Amysoft Lycurgus met 23-20 achter door drie geblokte aanvallen, een ace en een uitgeslagen aanval van Tuinstra. De marge bleek te groot om nog terug te komen. Een uitgeslagen pipe van Tuinstra betekende wederom 25-22 setverlies. Halverwege de set kwam Erik van der Schaaf in het veld voor Douglas-Powell. Dat kwam de rust ten goede. Van der Schaaf speelde de rest van de wedstrijd een prima wedstrijd.

In de derde set gooide Amysoft Lycurgus in een alles of niks poging alle schroom van zich af en startte met een daverende 5-0 voorsprong. Met een prachtig blok van Borst na een lange rally. Dat vormde de basis voor setwinst. Er werd met overtuiging gespeeld. Met meer servedruk werd de voorsprong uitgebouwd. Een blok van Ghanbari betekende 20-10. Een ace van Tuinstra zorgde voor tien setpoints. Op de tweede was het raak toen Orion uit serveerde.

De vierde set verliep superspannend. Amysoft Lycurgus bleef strijdbaar en wilde ten koste van alles een vijfde set. Dat lukte. Tuinstra groeide in de wedstrijd en was bepalend in deze set. In de slotfase maakte hij de meeste punten en dat het setpoint door de Fries benut werd was dan ook geen wonder. Daardoor na een 2-0 achterstand toch een vijfde set. Dat het daarin niet goed afliep was op zich gek. Amysoft Lycurgus was de bovenliggende partij via een 10-6 voorsprong, maar kon het mede door arbitrale dwalingen niet afmaken. Twee aces van White maakten een dodelijk einde aan de wedstrijd.

Vanaf nu is Amysoft Lycurgus afhankelijk van de sportieve plicht van Draisma Dynamo. De formatie uit Apeldoorn moet woensdag de volle winst pakken tegen Orion mits Amysoft Lycurgus zelf de volle buit pakt tegen Sliedrecht Sport. Dan zou zaterdag tegen Dynamo 3-0 of 3-1 winst volstaan om de finale te halen, maar zover is het nog lang niet. Amysoft Lycurgus heeft in de kampioenspoule teveel kansen laten liggen tot nu toe en volleybalt daarom achter de feiten aan. Met drie nederlagen in vier wedstrijden past voorlopig vooral bescheidenheid.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus