Amysoft Lycurgus Europees voorlopig niet in actie na terugtrekken Finse tegenstander

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus komt in de zestiende finales van de strijd om de CEV-Cup niet in actie. De Finse tegenstander Ford Leveranta Sastamala heeft zich teruggetrokken. Hiermee is Amysoft Lycurgus automatisch verzekerd van een plek bij de laatste zestien.

De reden is dat de formatie uit Finland, kortweg VaLePA, door de negatieve ontwikkeling van het coronavirus momenteel geen mogelijkheden ziet om te reizen van en naar Finland. Zowel voor zichzelf als voor de tegenstander. Momenteel zit zelf VaLePa in quarantaine vanwege een aantal positieve gevallen in de ploeg.

De achtste finales staan voor begin december op het programma. De tegenstander zal later bekend worden. Het wordt een ploeg van het kwartet Jasterzebski Wegiel (Pol), Fino Kaposvar VC (Hon), C.S.M. Arcada Galati (Roe) of Montana Volley (Bul). De eerste drie ploegen spelen op 13, 14 en 15 oktober een driekamp om te bepalen wie als winnaar nog doorstroomt naar de Champions League en wie als tweede de tegenstander van Montana Volley wordt. De zestiende finales worden in november afgewerkt.

Het is jammer dat het Europees avontuur dit seizoen voorlopig niet gaat beginnen. Coach Arjan Taaij. ‘Jammer, maar het is zoals de realiteit is. Iedere club maakt een eigen afweging en dat respecteren we. Het is voor de spelers uiteraard ook niet leuk. Europees spelen is toch vaak een belangrijke motivatie. Het is niet gezegd dat we niet alsnog Europees gaan spelen met denk ik ook wel sportieve kansen om verder te komen. Je ziet nu al dat het een gek volleybaljaar gaat worden. Zowel Europees als in de Nederlandse competitie.’

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

14 november 2020

Amysoft Lycurgus Bielderman Koetsier SSS

28 november 2020

TT Papendal Amysoft Lycurgus