Amysoft Lycurgus eenvoudig naar eerste competitiezege

Geschreven door: Theo Sikkema

In Zevenhuizen boekte Amysoft Lycurgus zaterdagavond de eerste competitiezege. RECO ZVH werd vrij eenvoudig met 3-0 verslagen via de setstanden 25-20, 25-17 en 25-20. Zondag speelt de bluearmy alweer. In MartiniPlaza is Simplex SSS uit Barneveld vanaf 15.00 uur de tegenstander. Koop nu nog je tickets.

Met Geoffrey van Gent, Bjarne Huus, Joël Schneidmiller, Niels de Vries, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held in de basis ging Amysoft Lycurgus van start om ongetwijfeld de vieze nasmaak van de verloren strijd om de Supercup tegen Draisma Dynamo afgelopen zondag weg te werken. Daar slaagde de ploeg van coach Arjan Taaij vrij behoorlijk in. Behoudens een gelijkopgaand begin was Amysoft Lycurgus steeds de bovenliggende partij. In de eerste set was het tot 13-12 spannend daarna sloegen de gasten het beslissende gaatje. Dat was voldoende op de set binnen te halen.

Taaij na afloop. ‘Een cleane overwinning. We hadden een lage foutenlast en de side out liep goed. Dan speel je prima. Het was lekker om na vorige week goed te spelen. Niet dat we daarvan in de war waren, daarvoor hebben we in de voorbereiding te goed gespeeld, maar snel winnen is fijn. Morgen weer.’

In de tweede set maakte Amysoft Lycurgus het verschil al veel sneller. Een tikje door het midden van Borst betekende als 16-10. Een fraaie ace van Held was goed voor 18-11 en een snelle aanval via De Vries bracht setwinst dichtbij; 23-16. Op dat moment kwamen Tieme de Jong en Marcell Pesti in het veld voor Held en Van Gent. Een score en een blok van Schneidmiller zorgen voor het einde van de tweede set. De Amerikaan was de belangrijkste man bij Amysoft Lycurgus met 16 punten. Van Gent noteerde 10 punten en Huus 9.

De laatste set leek aanvankelijk richting een monsterscore te gaan. Een harde bal via Van Gent betekende 12-5 en de voor Borst in het veld gekomen Jesper Schut noteerde via een gelukje 14-7. Nadat Schneidmiller blokkerend 18-10 scoorde stokte de scoremachine. Bij ZVH kwam Mats Kruiswijk in het veld en dat gaf de thuisploeg nieuwe energie. Scoren werd plots wat moeilijker voor Amysoft Lycurgus. Op dat moment waren De Jong en Pesti net weer in het veld gekomen, maar zes punten later moest Taaij wel ingrijpen en Held en Van Gent terugbrengen om de tegenscores te doorbreken. Dat lukte via Schneidmiller en een ace van De Vries; 20-15. Vervolgens was het een kwestie van uitspelen om daarna zo snel mogelijk weer in de bus te stappen en feitelijk te beginnen aan de voorbereiding op SSS.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS