Amysoft Lycurgus definitief als tweede naar kampioenspoule na 3-0 zege op VCN

Geschreven door: Theo Sikkema

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie won Amysoft Lycurgus zaterdagmiddag in het eigen Alfa-college Sportcentrum met 3-0 van Computerplan VCN. Via 25-23, 25-21 en 25-16 gaat Amysoft Lycurgus als nummer twee naar de kampioenspoule. Active Living Orion is zaterdagmiddag 6 maart de eerste tegenstander.

De afsluitende wedstrijd van de halve reguliere competitie was niet de beste. Met name in de eerste set zat er veel zand in de machine. Aanvallend werden de nodige fouten gemaakt. ‘De eerste zet was heel slecht’ zou coach Arjan Taaij na afloop zeggen. VCN weerde zich kranig en het duurde even voordat Amysoft Lycurgus de juiste versnelling geschakeld had. Dat lukte in de loop van de tweede set en in de afsluitende set was het krachtsverschil duidelijk aanwezig. Al met al een regelmatige overwinning zonder tot grootste en flitsende daden te komen.

Met een basis die iets afweek van twee weken geleden toen met 3-0 gewonnen werd bij Sliedrecht Sport. Jerome Cross, Erik van der Schaaf, Bennie Tuinstra, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Luke Herr en Jaron Spiegelaar begonnen aan het karwei. Het was voor Spiegelaar zijn debuut in de basis en hij speelde prima als libero. Het tegenvallende spel in de eerste set lag zeker niet aan hem, want passend waren de cijfers van de eerste set meer dan goed te noemen. De focus ontbrak engszins en daar wisten vooral de aanvallers Tom van Reeuwijk en Matthew Immers wel raad mee. Ondanks dat het wel snel 16-10 stond verdween de voorsprong door eigen fouten als sneeuw voor de zon. Op 22-22 ging het er om spannen en leek het alle kanten op te kunnen. Op dat moment gaf de eigen kwaliteit de doorslag. Via Borst en Van der Schaaf kwamen twee setpunten op het scorebord en het was Cross die het netjes afmaakte; 25-23.

Vanaf dat moment werd het niveau langzaam een beetje beter. Amysoft Lycurgus had controle, maar moest eerst nog wel even een 9-6 achterstand wegwerken. Een mooie pipe van Tuinstra bracht voor het eerst weer een voorsprong; 14-13. Het echte gaatje werd niet geslagen. Bij 23-19 kwamen Sam Gortzak en Geoffrey van Gent Herr en Cross vervangen. Van Gent liet met het benutten van een setpoint zijn eerste punt noteren; 25-21. In de derde set was het verzet bij VCN ook gebroken. Amysoft Lycurgus maakte minder fouten en stond vrij snel met 14-7 voor.  Dat vormde de basis voor setwinst. Bij 18-11 kwam Jesper van Muijden nog binnen de lijnen voor Ghanbari om speelminuten te maken. De middenman liet vrij snel een ace noteren; 23-13. Borst tekende voor de laatste twee punten van de wedstrijd. Met twee killblocks op rij kwam de wedstrijd tot een einde; 25-16.

Spetterend was het niet, maar wel gewoon de zevende 3-0 zege van het seizoen. In de kampioenspoule strijdt Amysoft Lycurgus in een periode van drie weken met Draisma Dynamo, Active Living Orion en Sliedrecht Sport om twee finaleplekken. Dynamo neemt drie bonuspunten mee, Amysoft Lycurgus twee, Orion eentje en de teller van Sliedrecht Sport begint op nul.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

25 maart 2023

19:30

Simplex SSS Samen Lycurgus

29 maart 2023

Samen Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS