Amysoft Lycurgus begint intensieve week met 3-0 zege op VCN

Geschreven door: Theo Sikkema

Na een periode van twee weken zonder wedstrijden heeft Amysoft Lycurgus de competitie opgepakt met een 3-0 zege in de uitwedstrijd tegen Computerplan VCN. De setstanden in Capelle aan de IJssel waren 25-22, 25-21 en 25-18. Amysoft Lycurgus blijft derde in de Eredivisie met 34 punten uit 14 duels. 

Een prettig begin van een intensieve week voor de ploeg van coach Arjan Taaij waarin liefst vier wedstrijden op programma staan. Na VCN volgt op woensdag het uitduel in Nijmegen tegen nummer vijf VoCASA. Waarna zaterdag het in Houten nummer vier Taurus de tegenstander is en zondagmiddag volgt in het Alfa-college de topper tegen koploper Active Living Orion. Voor dit duel is de kaartverkoop gestart.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten bij Amysoft Lycurgus. Na een weinig ritmisch begin van 2022 met afgelaste wedstrijden, een enorme corona-uitbraak in de selectie en het herstel hiervan is het weer zoeken naar wedstrijdritme. Het was goed om te zien dat na een aarzelend begin in sporthal Roosgaarde de spelers steeds beter in hun spel kwamen.

Taaij toonde zich na afloop tevreden. ‘Een goed begin van een drukke periode. We hadden een hoog aanvalsrendement en maakten daarin weinig fouten. Verdedigend moet het beter en serverend begonnen we stroef, maar pakten het na anderhalve set goed op. We hebben de afgelopen twee weken veel getraind en een aantal dingen zag je goed terug vandaag. Schneidmiller was aanvallend heel goed (75 % aanvallend, red) en Pesti speelde heel zuinig. Het was niet fantastisch, maar wel oké. Nu op naar woensdag.’

Marcell Pesti. Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen in de basis en hadden aanvankelijk passend wel wat moeite met de servedruk van de thuisploeg. Eigen servedruk bleef aanvankelijk achterwege waardoor het niet lukte om afstand te nemen. De maximale achterstand bedroeg drie punten. Bij een 20-19 achterstand kwam Bjarne Huus de verdediging versterken op de plek van Schneidmiller dat pakte heel goed uit.  De defensieve rust leverde vier punten op. Schneidmiller kwam terug en tekende voor 24-22, waarna het blok met Hofhuis net setpunt benutte.

Daarna kreeg Amysoft Lycurgus zowel in de de tweede als derde set controle over de wedstrijd. Serverend ging het een stuk beter met de nodige aces als resultaat. Held zorgde voor aanvallende variatie zodat vrijwel iedereen goed aan zijn trekken kwam. Ook de pipe werd regelmatig in stelling gebracht. Het lukte niet om in de tweede set direct door te walsen naar het einde. De machine stokte bij 23-16 enigszins. In plaats van afmaken scoorde VCN vijf punten op rij waardoor het onnodig spannend werd. Een score van Matautia bij 23-21 was cruciaal en doorbrak de serie. Het betekende 24-21 waarna Hofhuis het blokkerend afmaakte.

In set drie ging het tot 10-10 gelijk op, waarna Amysoft Lycurgus de voorsprong stelselmatig uitbouwde. Een set waarin Jaron Spiegelaar speeltijd kreeg, omdat de technische staf niet tevreden was over het spel van Ottevanger. Beide libero’s wisselden elkaar af. Een continue irritant fluitende fan bij het serveren van Amysoft Lycurgus werd de mond gesnoerd met vier aces in de slotfase. Twee van Schneidmiller en eentje van zowel Borst als Hofhuis. Zo liep de voorsprong op naar 24-17, waarna Schneidmiller het op matchpoint twee wel welletjes vond. De Amerikaan joeg de bal succesvol langs het blok.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS