Advocaat mr. Ben Kievitsbosch voelt zich thuis bij Abiant Lycurgus

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

,,De sfeer binnen Lycurgus is plezierig. Er zijn geen rangen en standen, het werkt een beetje volgens het Groningse idee: ‘Doe maar gewoon’. Eigenlijk precies waar wij als kantoor voor staan.’’ Aan het woord is mr. Ben Kievitsbosch van BENK Advocaten.

Dit Groningse advocatenkantoor is al jaren lid van de snel groeiende businessclub van Abiant Lycurgus. In 2011 ondergingen ze een naamswijziging van Bakker & Kievitsbosch naar BENK Advocaten. ,,De oude naam dekte de lading niet meer, het werd tijd voor wat nieuws.’’ Inmiddels telt het kantoor bijna 20 medewerkers, inclusief 8 advocaten en een adviseur. Ze zijn gevestigd aan de Stedumermaar in Groningen, vlakbij Kardinge, en dus ook vlakbij het Alfa College. ,,We staan voornamelijk ondernemers bij. Daarbij is mijn specialisme het arbeidsrecht, hoewel ik me ook intensief bezighoud met het ondernemingsrecht. Ondernemers tref je op verschillende plekken, je komt elkaar regelmatig tegen. Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van Lycurgus mee te pikken. Vaak neem ik dan klanten mee. Selwerd was niet de plek waar je ze graag mee naar toe wilde nemen, maar dit is veel beter’’, doelt Ben Kievitsbosch op de topsportlocatie van het Alfa-college.

Ben Kievitsbosch dient in voorkomende gevallen als huisjurist voor Lycurgus. Hij draagt de club een warm hart toe. Zelf was hij meer dan 20 jaar lid: ,,Ik volleybalde vooral in heren 4, bij mijn vertrek zaten we in de oude derde divisie’’. Echtgenote Kris leerde hij bij Lycurgus kennen en hun dochter Loes (18) speelt in het tweede team.

Vizier op play-offs

Uiteraard is Kievitsbosch ingenomen met de progressie van de club. In de bekerstrijd haalde de Groninger volleybaltrots de Final Four. Helaas bleek regerend landskampioen FirmX Orion in Zwolle een te lastige horde. Inmiddels richten oefenmeester Ronald Zoodsma en zijn selectie hun vizier op de play-offs om het kampioenschap van Nederland. Voor de club uit de Martinistad zou de titel een primeur in de clubhistorie betekenen…

Kievitsbosch bespeurt zowel bij het team als bij de spelers een stijgende lijn. ,,De visie van Ronald Zoodsma om het spel sneller te maken zie je steeds beter terug. Sneller met meer combinaties. Het team is nu breder dan ooit. Dat kan straks het verschil maken.’’ Voor de halve finale tegen Tilburg STV is hij hoopvol gestemd. In de eventuele finale wacht Landstede Volleybal of FirmX Orion.

Structuur handhaven

Richting bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen adviseert hij ,,de bestaande structuur van de club zoveel mogelijk handhaven en versterken. Allereerst moet Lycurgus een aansprekende trainer hebben, zoals Ronald Zoodsma. Daar komen spelers op af en van een crack willen ze iets leren’’. Sinds vorig jaar zet Abiant Lycurgus nadrukkelijk in op de jeugd. “Verstandig”’, meent Kievitsbosch. Hij ziet de toekomst van ‘zijn’ club met vertrouwen tegemoet.

Meer informatie over BENK Advocaten?
www.benk.nl of telefonisch via 050 – 544 53 85.

 

Tekst: Wessel Aslander
Foto: Erik Post

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie