Abiant Lycurgus zet Taurus simpel met 3-0 aan de kant

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft de zevende wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. In het Alfa-college Sportcentrum werd SV Land Taurus met 3-0 (25-13, 25-19, 25-21) verslagen. Abiant Lycurgus had geen kind aan de bekerwinnaar en herstelde zich prima van de 3-1 nederlaag tegen Seesing Personeel Orion. Orion is nog steeds koploper met 25 punten uit 8 wedstrijden. Abiant Lycurgus is tweede met 23 uit 7.

De voorsprong op nummer drie Draisma Dynamo is acht punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dat betekent dat de regerend landskampioen zich komende zaterdag bij winst in de uitwedstrijd tegen Advisie SSS plaatst voor de finale om de landstitel. Met name de uitwedstrijd tegen Dynamo woensdagavond 4 april is vervolgens bepalend of Abiant Lycurgus als eerste eindigt om op basis daarvan het thuisvoordeel te krijgen in de finale. Feit is dat Abiant Lycurgus nog altijd één verliespunt minder heeft dan Orion.

Tegen Taurus was van een echte wedstrijd geen sprake. Daarvoor was het beeld te eenzijdig. Vanaf het begin was de ploeg goed gefocust en dat betaalde zich uit. Ten opzichte van de vertrouwde opstelling van de laatste weken had coach Taaij twee wijzigingen doorgevoerd. Stijn van Schie speelde in plaats van Trifon Lapkov en Sander Scheper nam de plek in van Niels de Vries. De andere vijf waren Wytze Kooistra, Frits van Gestel, Dennis Borst, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté. Onder aanvoering van een zeer sterk spelende Kooistra bedroeg de voorsprong in no-time tien punten; 16-6.

De belangrijke onderdelen van het volleybalspel waren goed verzorgd. Blokkerend liep het als een trein, wat veel extra aanvalskansen opleverde of directe punten. Scheper met een snelle middenaanval zette bij 24-12 het eerste setpoint op het scorebord. Een servefout van Kooistra stelde setwinst nog even uit, maar toen Mora Sabaté een smash produceerde was het klaar; 25-13. Daarmee was de toon gezet voor de rest van de wedstrijd. In de tweede set ging de Kooistra show verder. Zowel blokkerend als aanvallend deed de aanvoerder tot zijn wissel in de derde set, Lapkov kwam hem in de slotfase vervangen, niks fout.

Tom van den Boogaard was serverend sterk bij Taurus en hij was de enige die af en toe meer dan goed tegenspel kon bieden van achter de servicelijn. Dat leidde gedurende de wedstrijd tot een aantal eigen stopfouten. Het was Van Schie die met twee punten op rij de tweede set in het voordeel van Abiant Lycurgus besliste. In de derde en laatste set ging het tot 11-11 gelijk op. Daarna waren het twee killblocks van Borst, een ace van Scheper en een punt van Kooistra waarmee het verschil gemaakt werd. Van Schie voegde er met de 16-12 nog een heerlijke driemeter aanval aan toe. Zo denderde het door naar 23-17. Lapkov tekende voor 24-17 en waren de matchpoints daar.

Vervolgens gingen het even serieus haperen, want er waren vijf matchpoints nodig om de wedstrijd te laten eindigen. Het was uiteindelijk Borst met een vlotte middenaanval die 25-21 maakte.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus