Abiant Lycurgus zet Vallei Volleybal Prins eenvoudig met 3-0 aan de kant

Geschreven door: Theo Sikkema

Het was zaterdagavond een eenvoudige avond voor Abiant Lycurgus. Ondanks de aanwezigheid van Sinterklaas werden er geen cadeautjes weggegeven. Abiant Lycurgus won in het Alfa-college Sportcentrum met 3-0 van Vallei Volleybal Prins uit Ede via de setstanden 25-18, 25-20 en 25-18.

In de Eredivisie is Abiant Lycurgus nu weer tweede met 26 punten uit negen wedstrijden. Seesing Orion is koploper met 27 punten uit 10 duels.

“We hebben in de laatste twee sets een gigantisch hoog niveau gehaald,” waren de woorden van coach Arjan Taaij na afloop. Het was ook zaak om met het tweeluik tegen Seesing Orion voor de competitie en Draisma Dynamo voor de beker niet tegen onnodig averij aan te lopen. Aanvoerder Wytze Kooistra was ziek thuis en kon derhalve niet spelen. Zijn plek werd ingenomen door Stijn van Schie en hij deed dat op voortreffelijke wijze. De diagonaal scoorde aanvallend bijna zestig procent.

Naast Van Schie speelden Bryan Fraser, Auke van de Kamp, Nick Olson, Sander Scheper en Just Dronkers. Behoudens het begin van de tweede set stond Abiant Lycurgus continu aan de goede kant van de score. In de eerste set betekende een goed blok via Van Schie 13-10. Een prima middenaanval en een blok van Scheper betekende 19-14, waarna Van Schie het met een blok af kon maken op het eerste de beste setpoint.

In de tweede set moest een 5-1 achterstand weggepoetst worden. Het stond snel weer 6-6 en Van Schie bracht de marge bij 14-11 op drie. Ondertussen kwamen Michelis Berzins en Niels de Vries in de ploeg voor Van de Kamp en Olson. Het niveau werd daarna nog hoger. Het was De Vries die 24-20 en 25-20 liet aantekenen. Een driemansblok met het laatste tikje van Scheper zorgde voor 11-6 in de derde set. Deze marge bleef min of meer in tact, waarbij Gortzak met een slim balletje zelfs 20-11 op het scorebord kreeg.  Fraser miste het eerste matchpoint doordat hij geblokt werd, maar De Vries kende op de middenpositie geen pardon en tikte het tweede wedstrijdpunt genadeloos tegen de grond.

Voor Van Schie was het één van de eerste keren dat hij voor eigen publiek zijn kwaliteiten kon etaleren en dat ging hem meer dan goed af: ” We moesten tegen deze tegenstander ook wel met 3-0 winnen, maar we hebben echt een hoog niveau laten zien. We hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. Ik heb veel gespeeld, maar veel in uitwedstrijden en dan is het mooi om voor eigen mensen en in de hal waarin je dagelijks traint kunt spelen. Mooi dat het goed ging. Ik krijg veel speeltijd, dat is positief. Je moet een goed niveau laten zien en dat is vandaag zeker gelukt.”

Het cadeau kon in Apeldoorn uitgepakt worden, waar Dynamo thuis verrassend met 3-2 onderuit ging tegen SV Land Taurus.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus