Abiant Lycurgus wint met 3-1 van Vallei Prins Volleybal

Geschreven door: Theo Sikkema

In Ede was Abiant Lycurgus zondagmiddag met 3-1 te sterk voor de nummer zes van de Eredivisie Vallei Prins Volleybal. De setstanden waren 9-25, 13-25, 25-23 en 20-25. Met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan blijft Abiant Lycurgus derde met 52 punten uit 20 wedstrijden.

De ploeg van coach Arjan Taaij leek op weg naar een hele snelle zege. Binnen vijfendertig minuten stond met 2-0 in sets, maar het haperde in de derde set. In set vier werd orde op zaken gesteld. Vanaf 13-13 liepen de gasten uit naar een 19-13 voorsprong. Dat was voldoende om de 3-1 zege over de streep te trekken.

De eerste twee sets waren volgens coach Taaij van heel hoog niveau. Er was veel servedruk en de foutenlast was buitengewoon laag. In de derde set begon Abiant Lycurgus slordig en keek vanaf het begin van de set tegen een achterstand van vijf punten aan. Deze nadelige marge werd bijna nog weggewerkt, maar setverlies kon niet voorkomen worden.

Aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers begonnen aan het karwei. Sander Scheper heeft nog altijd last van een gekneusde vinger en is om die reden niet inzetbaar. Auke van de Kamp is op de weg terug. De passer-loper speelde de vierde set. Hij heeft de afgelopen week weer meer kunnen trainen en in het kader van toewerken naar fit zijn in de play-offs was het belangrijk om weer speelminuten te maken. Coach Taaij sprak overall van een overtuigende overwinning.

Aanstaande zondagmiddag staat in het Alfa-college Sportcentrum de belangrijke wedstrijd tegen nummer twee Seesing Personeel Orion op het programma. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur.